Огласило се Тужилаштво у Београду у вези смрти брата Војина Мијатовића :: Semberija INFO ::

 

Огласило се Тужилаштво у Београду у вези смрти брата Војина Мијатовића


Више јавно тужилаштво у Београду дало је налог полицији да идентификује учеснике догађаја и прикупи све неопходне податке и обавјештења у вези са догађајем након којег је у Ургентном центру у Београду преминуо Ђ.М. (37).
 
Тужилаштво је наложило обдукцију са токсикологијом Ђ.М. како би се утврдио тачан узрок смрти.
 
Осмо одјељење Управе криминалистичке полиције за град Београд обавијестило је дежурног тужиоца Вишег јавног тужилаштва у Београду да је у улици Драгице Кончар на Вождовцу 26. маја 2024. године, дошло до физичког сукоба између непознатих лица и Ђ.М. у којем је Ђ.М. задобио повреде главе, након чега је превезен у Ургентни центар, гдје је убрзо преминуо, саопштило је Тужилаштво.
 
Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић потврдио је да је страдао Ђ.М. – брат потпредсједника Владе Федерације БиХ и министра развоја и предузетништва Војина Мијатовића.
 
Саопштење МУП-а Србије

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду интензивно раде на проналаску двије, за сада непознате особе, за које се сумња да су претукле четрдесетогодишњег мушкарца, који је у Ургентном центру преминуо, саопштио је данас МУП Србије.
 
У саопштењу се наводи да је полиција одмах по пријави, јуче у 18.20 часова да су у једном парку на Вождовцу, двије особе претукле четрдесетогодишњег мушкарца, изашла на лице мјеста.
 
„Припадници МУП-а интензивно раде на утврђивању свих чињеница и околности, као и проналаску осумњичених особа. Тело је превезено на Институт за судску медицину, ради обдукције“, пише у саопштењу.

(Н1)