На кули "Београд" исписана имена држава које нису гласале за резолуцију о Сребреници :: Semberija INFO ::

 

На кули "Београд" исписана имена држава које нису гласале за резолуцију о Сребреници


На кули "Београд" синоћ су исписана имена свих држава које нису гласале за резолуцију о Сребреници у Генералној Скупштини, чиме су показале да су искрени пријатељи Србије.

"Хвала вам пријатељи, поносна Србија и Српска" - пише на кули Београд.

Генерална скупштина УН у Њујорку усвојила је прошле недеље резолуцију о Сребреници са 84 гласа "за". Деветнаест држава је било против, а уздржано 68.

Предсједник Александар Вучић рекао је на сједници да усвајањем ове резолуције покушано да се стави жиг на наше чело, међутим да се у томе није успјело. За резолуцију није гласало 107 држава.

Против резолуције гласале су Русија, Мађарска, Белорусија, Кина, Коморска острва, Антигва, Сирија, Куба, Конго, Демократска Народна Република Кореја, Доминиканска република, Еритреја, Есватини, Гренада, Мали, Науру, Никарагва, Сао Томе и Принципе и Србија.

Уздржани су били: Алжир, Ангола, Аргентина, Јерменија, Бахами, Бахреин, Барбадос, Бенин, Бутан, Боцвана, Бразил, Бурунди, Камбоџа, Камерун, Конго, Обала Слоноваче, Кипар, Доминиканска Република, Екваторијална Гвинеја, Етиопија, Габон, Грузија, Гана, Грчка, Гватемала, Гвинеја, Хаити, Хондурас, Индија и Јамајка.

Међу уздржаним су били још и Казахстан, Кенија, Кирибати, Лаос, Либан, Лесото, Мадагаскар, Малдиви, Мексико, Монголија, Мозамбик, Намибија, Непал, Нигерија, Оман, Панама, Папуа Нова Гвинеја, Парагвај, Перу, Филипини, Сент Китс, Сент Луција, Сент Винцент Самоа, Сејшели, Словачка, Соломонска острва, Јужни Судан, Шри Ланка, Судан, Суринам, Таџикистан, Тајланд, Того, Тринидад Тобаго, Тувалу, Уганда, Уједињени Арапски Емирати и Вијетнам.

Вучић је указао да ће усвајање резолуције отворити Пандорину кутију и да ће се свијет суочити са низом оптужби за геноцид и да она неће донијети помирење у региону

(Танјуг)