Удружења ветерана: Само уједињени можемо одбранити Српску :: Semberija INFO ::

 

Удружења ветерана: Само уједињени можемо одбранити Српску


Извор: Семберија инфо / С. Николић

На данас одржаној, заједничкој  конференцији за новинаре Удружења ветерана „Гарда Пантери“,  "Тобутски соколови" из Лопара, "Вукова са Дрине" из Зворника,”Мандини лавови” из Угљевика и “Пеша” из Брчког, а која је организована поводом предстојеће расправе о резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН и најављеног великог митинга српског народа на Тргу Крајине у Бањалуци, поручено је да у моменту када руководство Српске води тешку битку за очување Републике Српске, сви треба да се ујединимо и будемо сложни.  

Предсједник удружења ветрена „Гарда Пантери“Петар Цвијетиновић, овом приликом је позвао на јединство и нагласио да без без слоге нема Републике Српске.



- Све политичке партије у овом критичном моменту треба да буду сложне, као што смо били и у рату, када се стварала Република Српска. Само заједно можемо да је бранимо и одбранимо - рекао је Цвијетиновић.

Сва удружења ратних ветерана дају подршку руководству Републике Српске у борби за одбрану Српске и против наметања српском народу терета око врата као једином кривцу за рат у БиХ, изјавио је Миле Вукадиновић из удружења "Вукови са Дрине".

- У случају усвајања резолуције о Сребреници, која иако директно, наводно, не оптужује ни Србију, нити Републику Српску, то ће вјечито бити терет око врата. Дође ли до тога ми као народ нећемо моћи лако спрати ту љагу са себе", рекао је Вукадиновић.

Он је  нагласио да је ван сваке памети српском народу у 21. вијеку додјељивати "`ореол` геноцидног", након свих страдања које је поднио у протеклим ратовима.