ЈЕДИНА БОЛНИЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СА СТАНДАРДИМА ИСО 9001 и 22301 :: Semberija INFO ::

 

ЈЕДИНА БОЛНИЦА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СА СТАНДАРДИМА ИСО 9001 и 22301




ЈЗУ Болници “Свети Врачеви” Бијељина данас су званично уручени сертификати стандарда ИСО 9001:2015 и ИСО 22301:2019 од стране представника ЈУQС – Друштво за сертификацију и надзор система квалитета
из Београда.



Болница у Бијељини  недавно је успешно прошла процес ресертификације према стандарду ИСО 9001 и добила сертификат према стандарду ИСО 22301 и тиме постала једина здравствена установа секундарног и терцијарног нивоа у Републици Српској која посједује ова два стандарда.

 “Ова два стандарда представљају златне стандарде у управљању квалитетом и континуитету пословања. Они нас обавезују да стално тежимо побољшању процеса и пружању изузетне здравствене неге, чак и у изазовним околностима. То је резултат заједничког рада и преданости свих чланова нашег тима, од особља директно укљученог у процесе до менаџмента који пружа подршку и усмерава нас ка циљевима”, изјавила је др Јелена Стевановић, руководилац Службе за континуирано унапређење квалитета.



Драгана Павловић, директорица сертификационе куће ЈУQС истакла је да је период када је менаџмент бијељинске болнице одлучио да започне процес сертификације био јако тежак, посебн за здравствене установе.

“Верујем да сте уз препоруке које сте добијали од наших проверавача болнички систем подигли на виши ниво,  а то показује и  је признање “Оскар квалитета” који сте добили као шампион пословне изврсности 2021. године. Веома нам је драго што сте баш ви наша референца,  с друге стране сматрам да сте привилеговани што сте сертификовани од стране сертификационог тела ЈУQС које је једно од најстаријих сертификационих кућа која је основана још давне 1997. године. Надам се да ћемо наставити да радимо у овом правцу, односно да ће нови циклус наставити да се развија у овом правцу и да ћете и даље имати бенефите од стране сертификационог тела”, рекла је Павловић.

 “Посебно ми је драго што сте све препоруке уважили и схватили да оне доводе до побољшања ваших процеса. Поносни смо што издајемо и међународни ИQНЕТ сертификат који је признат у целом свету и та организација има највећи број издатих сертификата”,  изјавио је Александар Стојиљковић, оцјењивач из YУQС-а. Стојиљковић је рекао да је бијељинска болница за сада једина здравствена установа секундарног и терцијарног нивоа у Републици Српској чије су све организационе јединице сертификоване према стандарду ИСО 9001 и позвао све здравствене установе
да крену у процес стандардизације, јер је то једини исраван пут сигурног и квалитетеног пословања.



Директор бијељинске болнице проф. др Златко Максимовић захвалио је комплетном тиму који је радио на имплементацији ових сертификата те сертификационој кући која је провјерила и установила да Болница испуњава наведене стандарде.

“Вјерујем да ће се тим бијељинске болнице и у наредном периоду бавити имплементацијом нових стандарда а већ данас се креће са припремама”, рекао је проф. др Максимовић.

Данас је одржано прво предавање путем зоом платформе за начелнике одјељења,  руководиоце служби и главне сестре одјељења на тему увођења новог стандарда ИСО 7101, којим ће бити интегрисани системи менаџмента досадашњих стандарда, а који се односи на систем менаџмента квалитета специфичног за здравствене устаноце. Предавање је одржао професор Радомир Бошковић, представник консултантске куће из Москве.

--
Служба за информисање