Александар Ђурђевић: Нама је до мира и слободе :: Semberija INFO ::

 

Александар Ђурђевић: Нама је до мира и слободе


Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић, на свом фејсбук профилу позвао је грађане Бијељине на велики митинг који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци.

- Овим путем позивам све своје суграђане на велики митинг који ће у четвртак бити одржан у Бањалуци и на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини Уједињених нација буде усвојена резолуција о Сребреници.
18. априла, у 18.00 часова са овог митинга биће јасно и гласно поручено да Републику Српску и српски народ нико не може и неће понизити, ма гдје и какве одлуке доносили.
Њихова жеља је да народ који је доживио највећи геноцид на Балкану и југоистоку Европе и међу три је народа који су у Другом свјетском рату доживјели најмасовнији геноцид, буде стављен у категорију геноцидног и да се наша Република Српска тако третира, те да нам заведу "Инцков закон" о кажњавању негирања „геноцида“. Српски народ на то не смије да пристане.
Поносни смо припадници овог народа који је кроз своју историју издржао много више него што су то многобројнији народи издржали, а слободу нисмо задржали само за себе, него смо је несебично дијелили са онима који живе на овим просторима.
За одбрану наше слободе још једном је неопходно свесрпско јединство да би наши потомци могли да буду поносни на свој културни и национални идентитет. Нама је до мира и слободе.
Зове нас Српска! ????????⚪