О сајбер безбједности, изазовима и трендовима :: Semberija INFO ::

 

О сајбер безбједности, изазовима и трендовима



Данас ће у просторијама Подручне привредне коморе бити организована стручна радионица под називом ,,Сајбер безбједност и иновативне мрежне технологије у индустрији - Изазови и трендови''. Радионицу организују  Супернова БиХ и Гранско удружење за ИКТ, а уз стручну сарадњу са МУП РС, Одјељењем за високотехнолошки криминал, Електротехничким  факултететом у Бањалуци и Подручном привредном комором Бијељина.

Ова радионица ће пружити увид у кључне аспекте сајбер безбједности са фокусом на мале и средње компаније и локалне заједнице које се суочавају са изазовима дигиталне трансформације у домену индустријске производње. Радионица је намијењена представницима и руководиоцима малих и средњих предузећа који се суочавају са дилемама у вези са информационом и сајбер безбједношћу у пословању, као и безбједношћу својих система током процеса дигитализације и дигиталне трансформације, посебно у контексту увођења ЕРП система. Такође, радионица ће омогућити увид у напредне мрежне технологије са акцентом на подршку сигурности у преносу информација.

Предавачи су стручњаци из Одјељења за високотехнолошки криминал у Министарству унутрашњих послова РС и професор на Електротехничком факултету у Бањалуци.