Са митинга "Српска те зове" јасно поручено - Нећемо дозволити да понизите страдалнички народ! :: Semberija INFO ::

 

Са митинга "Српска те зове" јасно поручено - Нећемо дозволити да понизите страдалнички народ!


Фото - РТРС
Извор: РТРС

Српски народ није геноцидан - Републику Српску нико неће и не смије понизити и српски народ не да Републику Српску, поручено је са великог народног митинга " Српска те зове", одржаног на Тргу Крајине у Бањалуци.

Овај скуп одговор је на резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини Уједињених нација. Из МУП-а Српске је саопштено да је на скупу '' Српска те зове '' било присутно близу 50 хиљада грађана из цијеле Српске, али и Србије и да је скуп протекао мирно, без иједног инцидента.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик на митингу "Српска те зове", рекао је да српски народ не може да живи у истој земљи с онима који покушавају да га прогласе геноцидним.

Истакао је да злочине над три и по хиљаде Срба са подручја сребреничке регије нико осим српског народа не спомиње и не примјећује и да су то злочини без казне, док истовремено покушавају да их прогласе геноцидним народом. Предсједник Српске позвао је Бошњаке да, ако хоће заједнички живот у БиХ, повуку резолуцију о Сребреници.

Додик је поручио да Република Српска није инат већ слобода, за коју су проливени огромни потоци крви предака, које нема право да изда. Српска има немјерљив број пријатеља у свијету који, нагласио је Додик, разумију ситуацију у којој се налази српски народ.

Свјетски моћници могу да нам одузму све, али не могу двије ствари, а то су понос и сјећање на наше најмилије, поручио је из Бањалуке Брано Вучетић из Бјеловца код Братунца, којем је током рата за три мјесеца побијена комплетна породица. У свом обраћању, за које је рекао да није говор него крик из дубине душе, која три денеције вапи за правдом, Вучетић је нагласио да моћници могу да усвоје шта год желе, али тиме не могу да понизе српски народ.

Света обавеза је очување сјећање на српско страдање, поручио је у обраћању предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић.

Како је све протекло на великом митингу "Српска те зове" погледајте ОВДЈЕ.