НЕРАДНИ ДАНИ У МАЈУ :: Semberija INFO ::

 

НЕРАДНИ ДАНИ У МАЈУ


Нерадни дани у Републици Српској су 1, 2, 3, 5, 6 и 9. мај, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

Како је најављено, нерадни дани су у складу са Законом о празницима Републике Српске: сриједа и четвртак ( 1.и 2. мај), четвртак ( 9. мај), када се обиљежава републички празник, Дан побједе над фашизмом.

У дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

У дане православног Васкрса, који је по Закону о празницима Републике Српске вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани биће 3. мај (Велики петак), 5. мај (дан Васкрса) и
- 6. мај (Васкршњи понедјељак). Вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у те дане.

Начелник општине односно градоначелник ће одредити која су предузећа, установе и друге организације са подручја јединице локалне самоуправе дужни да раде и у дане празника Републике и у ком обиму, ради задовољења неопходних потреба грађана.