Додик: Свако има право да буде на своме; Суживот и толеранција немају алтернативу :: Semberija INFO ::

 

Додик: Свако има право да буде на своме; Суживот и толеранција немају алтернативу


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Извор: РТРС

Свако има право да буде свој на своме. Може да буде другачији, припадник, једног, другог или трећег народа, али оно што заједно морамо да градимо јесте мир на овим просторима, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на отварању обновљене џамије Арнаудије у Бањалуци.

- Свједочимо веома важној ствари, да оно што се десило прије 30 година била је грешка. И сада свједочимо томе да се џамија поново изградила, што значи да се живот наставља даље - истакао је Додик.

Додик је поручио да овај прелијепи објекат користе вјерници и да им нико не смета у њиховим молитвама, како овдје у Бањалуци, тако и у цијелом региону.

- И изградња џамије, али и наше окупљање овдје је велики успјех и примјер свима, овдје, али и шире да суживот и толеранција немају алтернативу - поручио је Додик.

Додик каже да политичари помало узаврелих страсти шаљу ових дана разне поруке.

- Ја ћу послати само једну - једино што нам преостаје је да мирно проживимо свој живот, залагаћу се да очувамо мир и стабилност, да сви имате једнака права гдје год живјели, гарантована законом, а прије свега људским односом - поручио је Додик.

Додик је рекао да веома цијени данашње окупљање које свједочи успјеху.

- Овдје је успјех не само изградња, него и наше окупљање које шаље поруку и овдје у Републици Српској, у БиХ и широм региона. Нека вам је џамија сретна, нека послужи за молитвено дјеловање, нека послужи свим добрим људима, без обзира на вјеру и нацију - истакао је Додик.

За обнову џамије Арнаудија издвојено око шест милиона марака.