ДВА ЗЛАТА ЗА КК „УНСУ“ НА ПРВЕНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДВА ЗЛАТА ЗА КК „УНСУ“ НА ПРВЕНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


У Градишци је 18. јуна, у организацији Карате савеза Републике Српске и техничкој организацији Клуба борилачких вјештина "Нитен" одржано појединачно и екипно првенство Републике Српске за кадете, јуниоре и млађе сениоре. На првенству је учествовало 270 учесника из 35 клубова од Требиња до Градишке.
 
-За наш клуб можемо рећи да је ово првенство било веома успјешно. Прије свега, наступили смо са врло младом екипом, њих петоро, и освојили укупно четири медаље: двије златне, једну сребрну и једну бронзану.


 
Појединачну златну медаљу и титулу кадетског првака Републике Српске освојио је Вукашин Трипуновић који је у категорији -52 кг у чак пет мечева показао завидан квалитет и све оно што смо од њега очекивали. Другу златну медаљу и титулу екипних кадетских првакиња Републике Српске понијеле су наше дјевојке Марија Гавриловић, Милица Миа Вујић и Милица Мијић. Једна од најмлађих екипа на првенству борила се у веома јакој конкуренцији за одбрану титуле из Вишеграда из прошле године. Чак осам екипа тражило је пут до злата али су наше кадеткиње у три кола биле боље од чак три бањалучке веома јаке, фаворизоване екипе. У првом колу биле су боље од кадетске екипе КК "Бусхидо" из Бања Луке, у полуфиналу савладале су женску екипу КК "Енергија" док су у финалном мечу биле боље од женске екипе КК "Синђелић".


 
Ако екипном резултату додамо и сребрну и бронзану медаљу за Марију Гавриловић и Милицу Миу Вујић у појединачној категорији кадеткиња (-54кг) онда можемо рећи да наш клуб има понајбоље кадеткиње и кадете у Републици Српској али и Босни и Херцеговини. Наравно све ово треба доказати на првенству БиХ у октобру мјесецу ове године“, стоји у саопштењу Карате клуба „УНСУ“.
 
За бијељинске каратисте нема одмора. Одмах по повратку из Градишке такмичари КК „УНСУ“ са групом каратиста из других карате клубова запутили су се у Црну Гору. Тамо се у организацији Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине одржава пети традиционални љетни карате камп под називом "Сутоморе 2023".



Ово спортско окупљање млади каратисти и њихови тренери ће искористити као завршну припрему пред наступ у WКФ Свјетској карате1 лиги за младе у Поречу крајем овог и почетком наредног мјесеца. Боравак у Сутомору ће трајати до 26. јуна након чега слиједи повратак у Бијељину и спремање за полазак у Пореч, два дана касније.
 
-Наступом у Градишци и предстојећем међународном турниру у Поречу завршавамо веома успјешну полусезону. Преостаће нам само наступ у два кола љетне лиге за пионире и пионирке гдје бранимо прошлогодишње наслове у обје конкуренције“, рекли су из КК „УНСУ“.

(Семберија инфо)