Звезда силовито кренула у одбрану титуле: Пуна мрежа Војводине на "Маракани" :: Semberija INFO ::

 

Звезда силовито кренула у одбрану титуле: Пуна мрежа Војводине на "Маракани"



Црвена звезда је поход на нову шампионску титулу започела побједом над Војводином у 1. колу Суперлиге Србије, а коначан резултат, 5:0, могло би да послужи као упозорење будућим ривалима црвено-белих, јер су Новосађани, и поред резултатски тешког пораза, заправо оставили прилично добар утисак на "Маракани".

Наравно, бити аутсајдер против било ког великог српског, или европског клуба, сам по себи је тежак посао, а нарочито када се наступи у, условно речено, комбинованом саставу, и то против ривала који је прије само четири дана за 27 минута дао пет голова мајском финалисти Лиге конференција, Фиорентини.

Када се на све то дода пенал већ у 10. минуту, који је Красо реализовао за 1:0, па црвени картон за госте у 24. минуту, јер је тада други жути добио Александар Буснић, онда постаје јасно колико је "лалама" тренера Радослава Батака било тешко да своје снове о подвигу претворе у дјело, преносе Новости.

Али, да се јесу трудили, јесу, и да је одбрана Звезде имала посла са упорним супарником, јесте. Но, сви ти покушаји нису били ни приближно довољни да се деси подвиг као онај у мају 2016, када је Војводина посљедњи пут побиједила Звезду (1:3 у Београду).

Да се мирно оде на велики предах, мирно из угла шампиона, побринуо се Стаменић који је у 45. минуту био "кривац" за корнера са десне стране, јер је добрим позиционирањем натјерао Милосављевића да постави главу како не треба, те је дошло до ефектног аутогола.

Отворило је то врата голеади домаћих, који су издржали "почетни удар" Војводине на старту другог полувремена, а онда је Красо донео 3:0 у полу-контри, резервиста Лучић у 70. минуту увећао то на 4:0 снажним ударцем на додавање расположеног Букарија, који је десет минута касније постигао и најљепши погодак на мечу - послије соло-продора са десне стране поставио је коначан резултат.


Независне