АК "Атлетик" остварио историјски успјех на Првенству Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

АК "Атлетик" остварио историјски успјех на Првенству Републике Српске



Соколац је јуче био домаћин Појединачног првенства Републике Српске у атлетици за сениоре/ке и старије пионире/ке. Технички организатор првенства био је Атлетски клуб "Гласинац". 
Атлетичари Атлетског клуба „Атлетик“ из Бијељине наставили су серију одличних наступа па су и на овом првенству остварили одличне резултате.



- Историјски резултат смо остварили на овом такмичењу. Постојимо само двије године, а већ доминирамо атлетском сценом у цијелом региону. Као најтрофејнији клуб на пионирском такмичењу са остварених десет медаља од којих је седам златних и три сребрне, успјели смо Бијељину позиционирати високо у атлетици цијелога Балкана. Двије сениорске медаље су додатно обогатиле ову изврсну колекцију дисциплина и освојених трофеја“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Велибор Ковач, предсједник АК „Атлетик“.



Прваци Републике Српске за 2023. годину су: Ема Ковач (600м), Лука Пајкић (300м препоне), Драган Сенић (2000м), Бојан Милуновић (300м), Павле Ковач (бацање копља), Катарина Бандука (бацање кугле) и штафета 4x100м у саставу Лукић, Сенић, Пајкић, Милуновић.

Вицепрваци Републике Српске за 2023.годину су: Ивана Михајловић (3000м стипл), Ђорђе Ивковић (бацање копља), Бојан Милуновић (100м) и Лука Пајкић (скок у вис).

Бронзана сениорска медаља у дисциплини бацање кугле заслужно је припала Ивани Михајловић.

- Труд, стручан рад и упорност нашег тима је крунисан медаљама! Управни одбор клуба честита тренерима и спортистима на оствареним резултатима. Идемо даље у нове побједе, чекају нас два изузетна пројекта у наредном периоду који ће допринијети развоју атлетике у нашем граду.  Хвала родитељима на указаном повјерењу и несебичној помоћи коју нам сваки дан пружају“, стоји у саопштењу за јавност АК „Атлетик“ Бијељина.


АК „Атлетик“ Бијељина