Тениски савез Српске: Молчан потврдио учешће на Бањалука опену :: Semberija INFO ::

 

Тениски савез Српске: Молчан потврдио учешће на Бањалука опену


Алекс Молчан, најбољи словачки тенисер, потврдио је да ће учествовати на АТП турниру у Бањалуци на позив организатора турнира, саопштио је Тениски савез Републике Српске.

Молчан, који је тренутно 120. играч на АТП листи, до сада је играо три АТП финала од којих је прво било 2021. године у Београду, друго 2022. године у Мароку, а треће у Лиону, када је 28. маја прошле године био 38. играч на свијету.

Од маја 2022. године Молчан почиње да ради са Маријаном Вајдом, који му је и данас тренер.

Прошла година дефинитивно је била најбоља за словачког играча, па је тада играо своје прво полуфинале турнира АТП 500.

Ове године два пута је играо треће коло на турнирима из мастерс серије, а на Аустралијен опену је побиједио троструког освајача гренд слемова Стена Вавринку.

Публици у Бањалуци је познат по учешћу на турниру Српска опен, ове године, гдје је дошао до полуфинала, када је поражен од Андреја Рубљова, иначе каснијег освајача турнира у највећем граду Српске.

Тениски челенџер Бањалука опен, сетије 100 АТП бодова, биће одржан од 7. до 13. августа на теренима Националног тениског центра Српске. Генерални покровитељи турнира су предсједник Републике Српске, Влада Српске, Министарство породице, омладине и спорта Српске и град Бањалука.

(РТРС)