Лејла Њемчевић једина представница БиХ на Свјетском бициклистичком првенству у Шкотској :: Semberija INFO ::

 

Лејла Њемчевић једина представница БиХ на Свјетском бициклистичком првенству у Шкотској


Фото - АА

Најбоља босанскохерцеговачка бициклисткиња и тренутно прва бициклисткиња свијета на свјетској УЦИ маратон ранкинг листи Лејла Њемчевић у недјељу наступа на Свјетском првенству у Шкотској.

Ради се о највећем до сада организованом Свјетском првенству, које ће уједно бити и једна од највећих спортских манифестација, са укупно 219 такмичења на којима се очекује да наступи више од 8.000 спортиста из читавог свијета. 

На свјетском првенству у Глазгову једина представница Босне и Херцеговине бит ће Лејла Њемчевић, која важи за једну од фавориткиња у маратон дисциплини. Свјетско првенство у маратону одржаће се близу Единбурга на стази дужине 96 километара са 3.200 метара висинског успона.

Такмичаре очекује изузетно захтјевна стаза с обзиром на то да киша пада константно већ неколико дана те се очекује кишовито вријеме са ниским температурама и на дан трке.

- Имам велику дозу самопоуздања пред најбитнију трку у сезони, а посебно нас радује да су припреме протекле у складу са планом тренинга. Тренинг на стази сам урадила прошле седмице и услови сигурно да иду у моју корист с обзиром да сам у досадашњој каријери најбоље резултате остваривала на блатњавим стазама. Очекивања су увијек велика, али спремна сам да на дан трке покажем свој максимум - рекла је Лејла Њемчевић.

Свјетско првенство у маратону на програму је у недјељу са почетком у 08:30 сати, а пренос се може пратити на официјелној wеб страници Свјетске бициклистичке федерације, саопштено је из МТБ репрезентације БиХ.


​Фена / БХРТ