У НАЈАВИ ФУТСАЛ СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

У НАЈАВИ ФУТСАЛ СПЕКТАКЛ У БИЈЕЉИНИ


Клуб малог фудбала „Радник МД Схоп“ је најљепша прича савременог бх. футсала. Овом спортском колективу требало је само три године да пређу пут од нуле, односно поновног покретања клуба и такмичења у Другој футсал лиги Републике Српске до титуле шампиона Премијер лиге Босне и Херцеговине.
 
Као првак БиХ изборили су пласман у европску Лигу шампиона у футсалу.
Петог јула Бијељинци су у Ниону сазнали имена противника са којима ће се састати у оквиру првог, прелиминарног круга УЕФА Футсал Лиге шампиона за сезону 2023/24. Ради се о екипама Тирана Футсал (Албанија), ФЦ Цефн Друидс (Велс) и Спарта Белфаст (Сјеверна Ирска). Први круг такмичења ће се одржати од 22. до 27. августа у Албанији а у сљедећи ранг тамичења пролази само првопласирана екипа.
 
-Екипа КМФ „Радник МД Схоп“ је ове године у Бијељину донијела два трофеја (прваци БиХ и побједници Купа РС) те смо прије историјског наступа у футсал Лиги шампиона одлучили да одемо и корак даље. Наиме, у Бијељини ће се 12. и 13. августа одиграти футсал Турнир шампиона.
 
Потрудили смо се да доведемо веома атрактивне екипе, па ће нам у госте доћи првак Аустрије (Диамант Линз), првак Србије (КМФ Лозница Град) и вицешампион Словеније (ФЦ Силицо)“, стоји у саопштењу за јавност КМФ „Радник МД Схоп“.
 
Утакмице ће се играти у дворани Гимназије „Филип Вишњић“.