Креће лов на Еуробаскет: БиХ на Кипру, Србија против Финске :: Semberija INFO ::

 

Креће лов на Еуробаскет: БиХ на Кипру, Србија против Финске


Данас ће у поход на Еуробаскет кренути репрезентације БиХ, Србије и Хрватске.

Кошаркашка репрезентација БиХ квалификације отвара у Никозији гдје ће вечерас (18 сати) одмјерити снаге са селекцијом Кипра, која има осигуран пласман на ЕП као један од домаћина. “Змајеви“ се налазе у изузетно јакој групи у којој ће се морати наћи или испред Француске или Хрватске уколико желе пласман на смотру најбољих. Пред пуленима Адиса Бећирагића је на папиру најлакши ривал, али нимало безазлен.

Бх. кошаркаши су јуче преко Београда стигли на Кипар. Побједа на самом старту била би од велике важности, обзиром да их онда за три дана у Тузли чека велики окршај са Француском.

“Сви играчи су здрави и спремни за утакмицу, што је најважније. Задовољан сам односом на тренинзима, максимално смо сви фокусирани на утакмицу која је пред нама. Кипар није нимало безазлен противник, шта год неко мислио. Нижи су и бржи од нас, имају опасне шутере, док рекет покрива натурализовани амерички центар Вилисс, који сада игра у Јапану, а наступао је раније за неке озбиљне европске клубове. Ипак, наравно да се не одричемо улоге фаворита, учинићемо све да остваримо побједу на старту квалификација”, каже селектор Бећирагић. 

У другој утакмици групе Х дерби играју Француска и Хрватска. Осим Кипра из ове групе даље ће проћи двије најбоље пласиране репрезентације. Квалификације се играју у три прозора од фебруара ове до фебруара наредне године (други у новембру). Кроз квалификације ће се пласирати 20 репрезентација које ће се придружити Кипру, Финској, Пољској и Летонији које се се аутоматски пласирале као домаћини завршног турнира. 

Србија се такмичи у групи Г гдје се налазе Данска, Грузија и Финска против које вечерас у Београду одмјерити снаге. “Орлови“ важе за апсолутног фаворита за пролаз даље, а то је потврдила и ФИБА која је српски тим ставила на друго мјесто фаворита у овим квалификацијама одмах иза Француске. Светислав Пешић ће моћи рачунати и на неке играче који наступају у Евролиги, тако да се очекује да рутински прођу групу. Утакмица између Србије и Финске игра се вечерас од 20 сати у хали Александар “Николић“. У другој утакмици ове групе састају се Данска и Грузија. 

(Независне)