МИТРИЋ, ПАЉЕВАЦ И НОВИЦКИ ЗЛАТНИ НА „САРАЈЕВО ОПЕН 2024“ :: Semberija INFO ::

 

МИТРИЋ, ПАЉЕВАЦ И НОВИЦКИ ЗЛАТНИ НА „САРАЈЕВО ОПЕН 2024“


У Сарајеву је шестог априла одржан карате турнир „Сарајево ОПЕН 2024“. Био је то изборни турнир гдје су кандидати борили за мјесто у карате репрезентацији БиХ. Учешће је узело 99 карате клубова, гдје се 835 каратиста такмичило у 922 категорије.

Карате клуб „Шампиони“ из Бијељине су на овом турниру наступили у непотпуном саставу. Неостајало је неколико важних имена у шампионској машини бијељинског клуба али то није поколебало оне који су наступили у Сарајеву да остваре још један добар наступ и у Бијељину се врате са шест медаља. Учествовали су Емилија Богдановић, Ристо Ђокић, Ива Докић, Милица Марић, Синан Паљевац, Михајло Митрић и Александар Новицки.



Емилија Богдановић је освојила бронзану медаљу у категорији кадеткиње -47кг, као и Ристо Ђокић у сениорској категорији -60кг. Златна медаља је у посљедњим тренуцима меча измакла Милици Марић тако да се ова супер талентована дјевојчица, у категорији кадеткиња -54кг,  морала задовољити сребрним одличјем. Три златне медаље освојили су Михајло Митрић (јуниори, -55кг), Синан Паљевац (јуниори, -76кг) и Александар Новицки који је овај пут био неприкосновен у сениорској категорији -84кг.

(Семберија инфо)