Тужно без публике :: Semberija INFO ::

 

Тужно без публике


У трећем колу одбојкашке Премијер лиге БиХ за одбојкаше, наши одбојкаши су изгубили од Младости из Брчког са 3:0, по сетовима 29:27, 27:25 и 25:17. У утакмици прошлосезонских финалиста плеј офа првенства БиХ виђено је доста добрих потеза и са једне и са друге стране, али је пресудило искуство, и мало више спортске среће, која је била на страни Младости у кључним моментима меча. 
- Похвалио бих игру, залагање и приступ играча Радника овој утакмици. Поново смо играли некомплетни, јер због организовања свог вјенчања, Бојан Новокмет није могао да игра. Нећу се бавити стварима типа "шта би било кад би било", али сигурно да би било боље да смо били комплетни. Игра је била на високом нивоу и са једне и са друге стране. Добили смо сигурност у одбрани јер је дебитовао Стефан Савић и мислим да смо у већем дијелу меча држали конце игре у својим рукама. Ипак, што сопственим грешкама, што великој дози среће коју у посљедњим поенима првог и другог сета ми нисмо имали, дозволили смо противнику да поведе са 2:0. Након онаквих завршница сетова очекивао сам пад у трећем сету, што се и догодило. Сезона је дуга, биће прилика да још више поправимо утисак, а надам се и резултат, јер искрено сматрам да ови момци могу да се носе са најјачима у лиги. То смо показали у овом сусрету у више наврата, јер смо добром игром натјерали противника на грешке и у великој мјери "унервозили". Нажалост, то није било довољно за бод или нешто више, али на добром смо путу. Штета само што наши суграђани немају осјећај да подрже ове сјајне момке који сваке године праве мала чуда од резултата, јер заиста заслужују мало већу подршку. Хвала нашим најупорнијим симпатизерима који не пропуштају ниједан сусрет, и због њих, али и због нас самих трудићемо се да наставимо са чудима и у овој сезони, колико год то било тешко - изјавио је тренер Владимир Милићевић. 
Тренер Милићевић је подсетио да Радник утакмице код куће игра као гост. Наиме, то је можда јединствен случај у БиХ, а можда и шире, да се тренинзи, због немогућности добијања термина у другим дворанама у Бијељини, одржавају заједно са женским одбојкашким клубом, свако на по једној половини дворане.
- То је изузетно отажавајућа околност. Ви тренирате нешто и уигравате се на једном дијелу терена који је потпуно другачије окренут у односу на онај на којем се играју утакмице. Поред тога, неизвјесно је и даље одигравање утакмица у дворани у Рачанској, јер смо добили допис од Директора такмичења да морамо санирати паркет на појединим мјестима, и да нам је остављен рок од 30 дана да то учинимо. Ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да ријешимо и овај проблем, али нам је заиста потребна помоћ да превазиђемо све препреке. Не смијемо заборавити да представљамо наш град, републику и државу у Купу изазивача, те да нас очекује двобој против Црвене Звезде у првом колу тог такмичења. Ми и даље ћутимо и радимо, и желимо само мало више пажње и подршке, ништа више, - закључио је Владимир Милићевић, дојучерашњи капитен, а од ове сезоне први тренер Одбојкашког клуба Радник из Бијељине! 
У наредном, четвртом колу Премијер лиге БиХ, Радник игра у Модричи против истоимене екипе, а Милићевић се нада да ће по први пут ове сезоне, на располагању имати све играче.