Будућност славила у градском дербију :: Semberija INFO ::

 

Будућност славила у градском дербију


Кошаркаши Будућности побједили су екипу Радника у градском дербију пред скоро препуном салом ОШ „Вук Караџић“. У веома борбеној и интересантној утакмици, не толико квалитетној у кошаркашком смислу, млађи бијељински прволигаш, славио је са 70:66.

Од самог почетка Будућност, предвођена нешто искуснијим Кецманом, Еркићем и Василићем, била је знатно боља, из минута у минуту стварали су резултатску предност, а екипа Радника није се снашла у таквом ритму тако да се на полувријеме меча отишло са предности Будућности од 45:27. 

У наставку нешто искуснија екипа Радника успјела је посложити своје редове и предвођена сигурно најбољим играчем лиге, Дејаном Кокорушем, лагано спуштала предност домаћег састава.

У последњих десет минута све је у своје руке преузео капитен Радника, који је са неколико тројки и продора, успио смањити на минус три, но више се није могло. Није имао Кокоруш довољно квалитетних саиграча који би му помогли у покушају да се направи потпуни преокрет. На крају су се радовали играчи Будућности који су, када се сабере цијели ток меча, сасвим заслужено тријумфовали.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је талентовани Никола Радовановић са 18 поена, а добре сараднике имао је у Кецману са 14 и Еркићу са 13.

Код Радника најбољи стријелац је био Дејан Кокоруш, који је постигао 22 поена, а поред њега једини двоцифрен био је Данило Томић са 12 кошева.

Треба такође истаћи да је дворана „Вук Караџић“ после дужег времена била солидно попуњена на једном кошаркашкм мечу.

Извор: Инфо Бијељина