Прва трка Сербиан Дрифт Цхампионсхипа у Бијељини вози се 27. и 28. априла :: Semberija INFO ::

 

Прва трка Сербиан Дрифт Цхампионсхипа у Бијељини вози се 27. и 28. априла


Оптима Моторспорт клуб и Тјунинг клуб организатори су прве трке Сербиан Дрифт Цхампионсхип шампионата која ће се одржати у Бијељини последњег викенда у априлу.
 
Дрифт у Бијељини подијељен је на два дана, од којих је први резервисан за СДЦ, односно за возаче из Србије и Босне и Херцеговине и тада се вози првенство Републике Српске. Други дан, "Дан шампиона", бит ће садржајнији и тог дана ће се одиграти права борба. Поред три домаћа возача из Босне и Херцеговине, двадесет дрифтера из Србије, очекује се долазак и десетак учесника из региона.
 
Догађај ће се одржати на стази Агро тржног центра у Бијељини. Судије ће оцјењивати ​ ​ угао аутомобила при проласку кроз кривину, близину прилаза означеним тачкама, линију и опћи утисак, а мјерти ће се и брзина пре почетка дрифтовања.
 
Поента је да се аутомобил не смије "исправљати", тј. вратити у позицију у којој би пролазио кроз кривину током нормалне вожње (без заношења). Судије одлучују који ће возач наставити даље тако што оцјењују вожње оба возача током цијеле стазе.
 
Као главни задатак ове године, Оптима моторспорт најављује подршку унапређењу сигурности у саобраћају и потицању младих учесника у промету да повећају осјећај одговорности.
 
"Улица није тркаћа стаза" слоган је који ће доминирати дрифт тркама и тунинг стyлинг изложби која се одржава у недељу, а којим клуб жели да подигне свијест младих возача о важности сигурности у саобраћају.