Звезда "разбила" Монако у Београду :: Semberija INFO ::

 

Звезда "разбила" Монако у Београду


Кошаркаши Црвене звезде савладали су Монако резултатом 92:68 у оквиру 19. кола Евролиге.

Тако је екипа Душка Ивановића прекинула низ од пет узастопних побједа "кнежева" у међусобним дуелима, од којих су до чак три стигли у Београду. Уједно, то је први пораз гостујућег тима од дуела са Партизаном након ког су везали два тријумфа.

Сјајна атмосфера је виђена у хали "Александар Николић" и прије почетка. Навијачи црвено-белог тима су дочекани са лијепим изненађењем када је Лука Вилдоса изашао на загријавање и нашао се међу играчима за овај меч иако му је прогнозирана пауза до краја јануара.

Ипак, тај моменат је пао у сјенку другог. Некадашњи играч и тренер Звезде, а сада Монака, Саша Обрадовић је дочекан овацијама на шта је одговорио љубљењем грба тог клуба на центру игралишта.

Почетак саме утакмице је обиљежио егал двије екипе и чудних судијских одлука. У њима је предњачио Сефи Шемеш, због чега је у једном тренутку на њега побјеснио Душко Ивановић.

Убрзо је у игру ушао Вилдоса и од тог момента је све ишло на воденицу црвено-белих. Недовић је прије његовог уласка везао пет поена, потом и још пар сјајних комбинација са Митровиће, а Аргентинац се само уклопио и тројком из наскока донио прву двоцифрену предност екипи у смирај прве дионице.

Његов погодак је био најава онога што ћемо гледати у наставку. 

Решетала је Звезда иза линије 6,75 што је било њихово главно оружје на мечу. 

На почетку друге дионице погађа Добрић, Марковић, па Недовић уз више од 50 одсто погођених шутева које су узимали из даљине. На другој страни је све препуштено у руке Мајка Џејмса, али он сам није могао против шутерски расположеног противника.

До полувремена је било +18 и сви су већ уписали побједу домаћину, али Обрадовићева екипа није хтјела да одустане без борбе. Срећом, иста је била кратког даха. Припао им је већи дио треће дионице током које се догодио преломни тренутак.

Погодио је Џејмс за три и смањио заостатак на 11 поена, имао је Монако напад за једноцифрену разлику, али га не користи након чега је услиједио нови талас Звезде. Три напада, три тројке – Добрић, Вилдоса, па Лазаревић.

У том тренутку је било +22 пред посљедњих 10 минута и није могао Монако никако да се врати из тога. На крају је Звезда стигла и до максималних +25. Поред тројки, томе је кумовала тимска игра. Звезда је имала чак 28 асистенција.
Најефикаснији код Звезде је био Филип Петрушев са 21 поеном и шест скокова, Лука Митровић је имао 15 са шест скокова и четири асистенције, а двоцифрени су били још Недовић са 11 и Лазаревић са 10 поена.

На другој страни се истакао Мајк Џејмс са 26 поена и он је једини био двоцифрен, што говори о игри гостију на овом мечу.

Звезда сада има 10 побједа и девет пораза у Евролиги пред гостовање Жалгирису у Каунасу. Монако је на 12 побједа и седам пораза.
 
(Независне)