ПИОНИРИ КК „БУДУЋНОСТ“ БРОНЗАНИ НА ПРВЕНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ПИОНИРИ КК „БУДУЋНОСТ“ БРОНЗАНИ НА ПРВЕНСТВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ



Мушка пионирска селекција Кошаркашког клуба „Будућност Профи“ наступила је 28. априла у Бањалуци на финалном турниру Првенства Републике Српске за сезону 2023/24. Поред бијељинске екипе, учешће на турниру који је одлучивао о прваку Републике Српске узеле су екипе КК „Зворник Баскет“, КК „Студент Игокеа“ и домаћин, КК „Руки“.



У првом полуфиналу пионири КК „Будућност“ изгубили су од вршњака из Александровца резултатом 93:61 (18:15, 25:16, 20:13 и 30:17) да би у борби за треће мјесто савладали екипу КК „Зворник Баскет“ резултатом 72:64 (23:22, 17:17, 18:10 и 14:15). Екипу Будућности са клупе је водила Сузана Миловановић док су момци: Огњен Станковић, Матеј Милошевић, Матеја Илић, Лазар Ристић, Милош Ђмура, Никола Мирковић, Виктор Марковић, Дамјан Савић, Марко Савић, Милош Савић, Вук Симић, Павле Антић и Милош Ракић у Бијељину донијели бронзане медаље и показали да ће се за ова имена тек чути.

Подсјећамо да су сениори и сениорке КК „Будућност Профи“ ову сезону завршили као вицешампиони Републике Српске. Преостали су још кадети, који ће ускоро наступити на завршном турниру за првака Републике Српске.