ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом :: Semberija INFO ::

 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом


Манифестација Избор најбољег спортисте Града Бијељина за 2022. годину улази у завршну фазу. Спортски колективи који дјелују на подручју града имали су прилику до 14. јануара предложити кандидате за које сматрају да оствареним резултатима на спортским борилиштима испуњавају критерије ове манифестације. Свечаност проглашења најбољих биће уприличена шестог фебруара у Центру за културу “Семберија” у Бијељини.



За најбољег спортисту у категорији лица са инвалидитетом Клуб кошаркаша у колицима „Бијељина“ и Одбојкашки клуб инвалида „Семберија“ заједнички су предложили једног кандидата. Ради се о младом кошаркашу Страхињи Росуљашу.

Страхиња Росуљаш је рођен 24.05.2005. године у Бијељини. Ученик је Техничке школе „Михајло Пупин“. У 2022. години Страхиња Росуљаш  је са Клубом кошарке у колицима „Бијељина“ освојио:

- 1. мјесто у Балканској лиги за кошаркаше у колицима, гдје је изабран у идеалну петорку лиге.
- 2. мјесто у првенству Републике Српске,
- 2. мјесто у КУП-у Републике Српске.

Члан је репрезентације БиХ за кошаркаше у колицима са којом је освојио четврто мјесто на Европском првенству које је средином 2022. године одржано у Сарајеву.

Својим наступима је учинио много на промоцији Бијељине и Републике Српске.

(Семберија инфо)