ЈАНА ИВКОВИЋ: ЊЕНО ВРИЈЕМЕ ТЕК ДОЛАЗИ :: Semberija INFO ::

 

ЈАНА ИВКОВИЋ: ЊЕНО ВРИЈЕМЕ ТЕК ДОЛАЗИ



На Изборном турниру "БХ Сарајево ОПЕН" који се почетком овог мјесеца одржао у Сарајеву, такмичарка Карате клуба „УНСУ“ из Бијељине, Јана Ивковић освојила је златну медаљу у борбама у категорији дјевојчица 2012. годиште (-40).



Јана је до наступа на овом престижном турниру дошла тако што је раније (19. марта у Бањалуци) изборила титулу првака Републике Српске за 2024. годину а још раније (25. фебруара у Модричи) освојила је златну медаљу на Регионалном првенству за дјецу које је организовано од стране Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине (РКС БМСиП). Златном медаљом у Сарајеву Јана је обезбједила важне бодове у трци за пласман на Балканско првенство у Истанбулу које ће се одржати почетком јуна ове године. Комплетан списак путника на Балканско првенство знаће се након Државног првенства за дјецу које ће се 27. априла одржати у Зеници. 



Јана Ивковић свој шампионски таленат бруси у сали Карате клуба „УНСУ“ у којем се већ девету годину предано и стучно ради са младим спортистима. Она је једна у низу такмичара овог клуба који сваког мјесеца у Бијељину доносе најсјајније медаље са међународних карате турнира и званичних првенстава. Навешћемо овом приликом само дио успјеха које је Јана Ивковић постигла током прошле и ове године.



На Изборном турниру „БХ Сарајево ОПЕН“ који је одржан другог априла 2023. године Јана Ивковић је освојила бронзану медаљу у категорији пионирке, 2012. годиште (-36). На 7. Отвореном првенству "Челинац 2023" које је одржано трећег јуна 2023. године Јана је освојила златну медаљу у борбама у категорији дјевојчице 2012. годиште (-36) и бронзану медаљу у „старијој“ категорији, дјевојчице 2011. годиште (-35). Потом је осмог октобра на међународном турниру „Сава ОПЕН 2023“ у Броду освојила двије златне медаље у борбама - у категорији дјевојчице 11 година (-36) и дјевојчице 12 година (-35). Седам дана послије Брода, Јана Ивковић је била дио екипе РКС БМСиП са којом је учествовала на међународном  турниру "Трофеј Београда - Београдски побједник 2023". У конкуренцији пионирки 2012. годиште (-32) из неколико балканских земаља Ивковић је бриљирала и на убједљив начин освојила златну медаљу. Четвртог новембра прошле године у Бањалуци је одржан традиционални међународни турнир "Енергија ГРАWЕ Куп" на којем је Јана у два наступа изборила двије медаље у категорији пионирки: сребро, дјевојчице 11 година (-36кг) и бронзу, дјевојчице 12 година (-35кг). Крајем новембра на турниру "Трофеј Лакташа 2023" Јана Ивковић је освојила двије златне медаље.



На Избору најуспјешнијих спортиста, тренера, спортских радника и клубова Регионалног карате савеза Бирча, Мајевице, Семберије и Посавине  који је одржан крајем 2023. године, „Признање за резултате од значаја“ добило је четворо такмичара КК „УНСУ“: Јана Ивковић, Милица Мијић, Лазар Шикуљак и Андреј Јаковљевић. Такође, Јана је била дијелом побједничке екипе у Регионалној карате лиги за младе и перспективне такмичаре РКС БМСиП (Николина Ина Ивковић, Теодора Пантелић, Јана Ивковић, Марија Мијић и Неда Тодић).



Како је завршила претходну тако је наставила и у овој години. Тако је, примјера ради, 18. фебруара на међународном турниру „Нитен Куп 2024“ у Градишци освојила нову златну медаљу у конкуренцији пионирки 12 година (-35). На поменутом Регионалном првенству за дјецу у Модричи ове године Јана Ивковић је поред златне медаље у појединачној освојила и бронзану медаљу у екипној конкуренцији у борбама за дјевојчице 12/13 година  а екипу су сачињавале Марија Мијић, Јана Ивковић, Андреа Предић и Калина Перић. На овом турниру такмичари КК „УНСУ“ освојили су чак 36 медаља (16 златних, 11 сребрних и девет бронзаних).



Листа Јаниних наступа и медаља овим текстом није исцрпљена а она говори да златне медаље Јане Ивковић на званичним првенствима ове године нису никаква случајност. Њен таленат и посвећеност тренинзима говоре нам да управа сада, пред нашим очима, стасава још једна звијезда карате спорта у Бијељини.