НОВИЦКИ НАСТУПА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У КАРАТЕУ :: Semberija INFO ::

 

НОВИЦКИ НАСТУПА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У КАРАТЕУ


У периоду од осмог до 12. маја Задар ће бити центар европског сениорског каратеа. На Европском првенству за сениоре наступиће 50 националних селекција са 600 такмичара. Карате савез Босне и Херцеговине је предузео озбиљне припремне активности пред одлазак на смотру најбољих европских каратиста. Тако је, у пратњи стручног штаба карате репрезентације БиХ, половином априла на Влашићу одржан први циклус припрема а ових дана је у току други, завршни период припрема пред наступ у Задру најбољих каратиста које БиХ тренутно има.

Од почетка припрема за наступ на овом Европском шампионату у процес је укључен и један Бијељинац. Члан Карате клуба „Шампиони“, Александар Новицки већ неколико година уназад спада у ред најквалитетнијих бх. каратиста. Он ће у Задру наступити у појединачној и у екипној конкуренцији у категорији до 84kg. Очекивања од предстојећег наступа најбољих бх. каратиста су посебно порасла након што су репрезентативци БиХ на Европском првенству за млађе сениоре у Тбилисију (9-11. фебруар 2024. године) освојили шест медаља – четири златне и по једну сребрну и бронзану.

По повратку из Задра, Александар Новицки неће имати много времена за предах. Заједно са клупским колегом Лазаром Марковићем, Новицки ће наступити на Karate1 лиги за младе које се под кровом Европске карате федерације одржава у Шпанији од 16. до 19. маја. За Марковића ће ово бити прво велико такмичење након паузе због повријеђене шаке. Турнир у Шпанији је један од најквалитетнијих у Европи. Ове године је пријављено учешће преко три хиљаде такмичара из 77 земаља са свих континената.
 

-Пресретан сам из два разлога. Један је пласман Александра Новицког на Европско првенство, гдје је њему и мјесто, ако ћемо судити по свему што је до сада приказао. Друго , Лазар Марковић се напокон опоравио од незгодне повреде и закључујемо припреме за наступ на Свјетској лиги за младе у Шпанији. Чињеница да Бијељина има двојицу оваквих каратиста у категорији млађих сениора може бити на понос свима нама али ми у клубу знамо колико је требало времена, зноја и такмичарских циклуса да бисмо дошли довде“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Милорад Марковић, тренер КК „Шампиони“.
 
Семберија инфо