Званично: Сергеј Барбарез нови селектор БиХ :: Semberija INFO ::

 

Званично: Сергеј Барбарез нови селектор БиХ


Некадашњи прослављени репрезентативац БиХ, Сергеј Барбарез (52) нови је селектор фудбалске репрезентације БиХ.
 
Потврда да легендарни Мостарац сједа на ужарену клупу “змајева“ стигла је данас у Сарајеву након сједнице Извршног одбора, а од 17 сати ће се медијима обратити предсједник Фудбалског/Ногометног савеза БиХ Вицо Зељковић који је још јуче најавио конференцију за медије на којој ће тема био нови селектор.  
 
Подсјетимо, из бх. куће фудбала је ове седмице потврђено да Саво Милошевић више неће обављати дужност селектора након што “змајеви“ кроз бараж нису успјели да изборе пласман на Европско првенство. Истог дана прострујала је вијест да ће његов насљедник бити Сергеј Барбарез, који је већ одавно жеља навијача. Легендарни фудбалер је све зачинио објавом на друштвеним мрежама ставивши фотографију уз натпис „Наставит ће се“, чиме је практички потврдио да стиже на ужарену клупу. 
 
Оно што је занимљиво јесте да ће ово Барбарезу бити први тренерски ангажман. За репрезентацију БиХ је дебитовао 14. маја 1998. године против Аргентине, а посљедњи сусрет одиграо је 7. октобра 2006. године у Молдавији. Укупно је уписао 47 наступа и постигао 17 голова. Играчку каријеру је почео у Вележу, а онда је отишао је у Њемачку гдје је играо за Хановер, Унион Берлин, Хансу, Борусију Дортмунд, ХСВ и Баyер Леверкусен.
 
Барбарез је чак пети селектор БиХ у посљедњих 16 мјесеци. Милошевић је прошлог септембра наслиједио Меху Кодру, који је водио “змајеве“ на свега двије утакмице. Прије њега нешто више се на клупи задржао Фарук Хаџибегић. Бивши репрезентативац Југославије водио у бх. фудбалере на четири утакмице, а у јуну прошле године када се разишао са Савезом. Серија отказа почела је посљедњег дана 2022. године када није договорен продужетак сарадње са Ивајлом Петевом, који је водио репрезентацију БиХ на 20 утакмица. Именован је у јануару 2021. године.
 
(Независне)