POKLONILI SADNICE ZA EKOLOŠKU AKCIJU: Zasadili stabla za zdraviji i zeleniji grad :: Semberija INFO ::

 

POKLONILI SADNICE ZA EKOLOŠKU AKCIJU: Zasadili stabla za zdraviji i zeleniji grad


U od prije nekoliko godina formiranom drvoredu u Kruševačkoj ulici u naselju Intergaj od ovog aprila raste 11 novih sadnica javora. Mladice stabala gradu je poklonila Mikrokreditna fondacija ,,MI BOSPO“, čija je predstavnica marketing službe Sanja Marinković , zajedno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i načelnikom Komunalne policije Ratomirom Draganićem, zasadila sadnicu javora.

Gradonačelnik Mićić se ovom prilikom zahvalio Mikrokreditnoj fondaciji ,,MI BOSPO“ koja je ovom donacijom pokazala da je društveno odgovorna organizacija, te naglasio da je ovo još jedna u nizu aktivnosti u okviru ovogodišnje ekološke akcije ,,April- mjesec ćistoće“ koju tradicionalno organizuje Odjeljenje komunalne policije Gradske uprave grada Bijeljine. Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao I druge organizacije, kompanije I udruženja da se priključe ovakvim akcijama da bi u gradu bio obogaćen fond zelenila.


 
-Cilj nam je da se na prostoru cijele Bijeljine posadi što više drveća kako bi grad postao zeleniji, a život građana prijatniji i zdraviji. Danas smo u Kruševačkoj ulici, ulici koja nosi ime našeg bratskog grada, gdje se u već formirani drvored sade nove mladice stabala. Naime, nesavjesni građani su polomili jdan broj stabala, mi to sada obnavljamo, a ovom prilikom apelujem na na građane da čuvaju zelenilo grada i da zajedno s nama grad naprave ljepšim i zelenijim, rekao je gradonačelnik Mićić ističući da zelenilo uvijek donosi promjene u smislu doživljaja životnog prostora, estetski je ukras grada i utiče na mikroklimu.
 
Sanja Marinković, koja je naglasila da zelenilom zapravo svako naselje dobija svoj pečat i postaje privlačnije za život, kaže da se ,,MI BOSPO“ sa zadovoljstvom priključio akciji obnove stabala u gradu zbog poznate činjenice da je Bijeljina bila prepoznatljiva kao grad zelenila.
 
-Zadovoljstvo nam je da damo svoj doprinos ozelenjavanju grada Bijeljine sa čijim građanima već 16 godina uspješno poslujemo, kaže Sanja Marinković uz obećanje da će nastaviti s ovakvim korisnim aktivnostima.
 
Načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić ukazuje da je značaj zelenih površina u gradu veliki, te da će oni zbog toga i dalje preduzimati inicijative usmjerene na sadnju novih stabala, a s tim u vezi otvoreni su za sve prijedloge građana.
 


-Osim što zelenilo grad čini prijatnijim i kvalitetnijim mjestom za život, drveće u gradu, između ostalog, apsorbuje štetne gasove, smanjuje uticaj buke, štiti od prašine i reguliše vlažnost vazduha. Zbog svega toga stabla su jako važna za kvalitet života u gradu, pojašnjava Draganić dodavši da stabla u formiranom drvoredu u Kruševačkoj ulici pružaju lijepu sliku obogaćujući zelenilo koje je tako potrebno u urbanoj sredini čija je mikroklima narušena sve većim saobraćajem, asfaltom i betonom.
 
Semberija info