Novi asfalt u Poslovno-industrijskoj zoni dva :: Semberija INFO ::

 

Novi asfalt u Poslovno-industrijskoj zoni dva


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je danas završetak radova na izgradnji novoasfaltirane saobraćajnice u Poslovno-industrijskoj zoni dva, koja je koštala 650.000 KM.
 
Za izgradnju ove saobraćajnice, duge 1.650 metara, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) donirala je 350.000 KM, a iz gradskog budžeta je izdvojeno 300.000 KM.
"Formiranje poslovno-idustrijskih zona je jedan od najznačajnijih projekata proteklih godina, čiji osnovni cilj je otvaranje radnih mjesta, a očekujemo da će ih u ovoj zoni biti oko 1.000. Nastavićemo aktivnosti na unapređenju infrastrukture na ovoj lokaciji, s obzirom na to da će od zona korist imati i naši građani, ali i investitori koji će otvoriti fabrike", rekao je Mićić novinarima.
 
On je naveo da je u toj zoni nekoliko preduzeća već počelo sa radom, a neka su u fazi izgradnje, te da očekuje da će poslovno-industrijske zone uskoro dobiti i gas, što će biti dodatna povoljnost za investitore.
 
Mićić je najavio i dodatno unapređenje infrastrukture, odnosno izgradnju dva kružna toka u ovom dijelu Bijeljine, kao i plan da priključak za budući auto-put Beograd-Banjaluka bude u neposrednoj blizini Poslovno-industrijske zone dva.
 
Zemljište za Poslovno-industrijsku zonu dva kupljeno je od Vlade Republike Srpske. Za saobraćajnice, vodovodnu mrežu, fekalnu kanalizaciju, trafostanicu sa podzemnim dalekovodom i javnu rasvjetu sa LED svjetiljkama do sada je uloženo ukupno oko 2,5 miliona KM, a u ovoj godini planirano je da bude uloženo još oko 40.000 KM.
 
Sve parcele su prodate, pa su ukupna ulaganja od oko četiri miliona KM za kupovinu zemljišta i opremanje Zone vraćena u gradsku kasu.
 
Ukupna dužina izgrađene saobraćajne infrastrukture i vodovodne mreže u okviru Poslovno-industrijske zone dva iznosi oko 3.000 metara, a fekalne kanalizacije 2.400 metara.
 
Izgrađena je i trafostanica sa podzemnim dalekovodom u dužini od 1.400 metara, a duž glavne saobraćajnice unutar Zone dva, u dužini od 1.100 metara i duž prve bočne saobraćajnice na ulazu u Industrijsku zonu dva izgrađena je nova javna rasvjeta na 36 stubova sa LED svjetiljkama.
 
Srna