Brčak uhapšen zbog pokušaja ubistva sugrađanke :: Semberija INFO ::

 

Brčak uhapšen zbog pokušaja ubistva sugrađanke


BRČKO - Policija je uhapsila H.O. (34) iz mjesta Prutača kod Brčkog zbog sumnje da je pokušao ubiti sugrađanku Š.R. (30) koju je teško ranio hicem iz oružja, potvrđeno je "Glasu Srpske" Kako je saopšteno iz Policije Brčko distrikta ovaj događaj policiji je jutros prijavljen je iz službe medicinske hitne pomoći.

 - Policiji je oko 2.15 časova prijavljeno je da je nepoznata ženska osoba u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu Š.R. (30) rođenoj u Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić, a koja je nakon pregleda u bolnicu u Brčkom, a potom zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena-navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija licu mjesta je izvršila uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH izvršeni su pretresi dva stambena objekta, te pregled šireg lica mjesta kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

- Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršilo lice inicijala H.O. rođen 1989. godine u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače.

Lice H.O. je zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, lišen slobode, te će uz izvještaj biti predato u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH-piše u policijskom saopštenju.

U policiji nisu mogli da navedu više detalja i kako je djevojka ranjena niti da kažu da li je svemu prethodio neki sukob. N.T.


Glas Srpske