КОНЗУЛАТ ДЈЕЧИЈЕ АМБАСАДЕ „МЕЂАШИ“ У РУЊАНИМА И ЦЕЉУ: МИР, МИР и САМО МИР! :: Semberija INFO ::

 

КОНЗУЛАТ ДЈЕЧИЈЕ АМБАСАДЕ „МЕЂАШИ“ У РУЊАНИМА И ЦЕЉУ: МИР, МИР и САМО МИР!


Конзулат Дјечије амбасаде „Међаши“, чије је сједиште у истоименом селу код Бијељине, основаној прије 35 љета да штити права дјеце свијета, преко свог конзулата „Стари храст“у Руњанима, селу код Лознице, организије у Вуковом Тршићу, 13. јуна, велики међународни округли сто о праву дјеце на тлу бивше СФРЈ, Балкана, Европе и свијета.
 
ДА „Међаши“, која је из ратног лудила из Сарајева и Мостара избавила 50 хиљада мајки и дјеце, а у бившој Југославији организовала збрињање око 300 малишана из Чернобиља, после нуклеарне катастрофе, указује у посљедње вријеме, кроз округле столове, симпозијуме и конгресе, које организује широм свијета, на опасност од злоупотребе нуклеарне енергије, о чему ће ускоро бити ријечи и у Шведској.
 
-Истовремено, залажемо се за љубав међу дјецом свијета, која је највећа благодет планете -каже Љубица Танко, конзул ДА „Међаши“ у Цељу.
 
 -После сјајне организације „Дана дјечијег риболова“ у Мостару, на Буни,и у Бањи Ковиљачи, на Дрини, 28. августа та велика  светковина на води и крај ње биће одржана у Цељу, гдје стижу малишани из свих некадашњих ЈУ република, данас држава да се пецају и да се друже.Наш циљ је да наградимо онога ко упеца најмању рибу.Сваку уловљену рибицу дјела, пошто пољубе и пожеле три жеље, враћају у воду.


 
 Мишел Мишковић, амбасадорка ДА „Међаши“, што је први био, као дјечак, наш прослављени виолиниста Стефан Миленковић, каже да малишани моле рибицу за три жеље и открива које су -Мир, мир и само мир!
 
Међу гостима конзулата у Руњанима, недалеко од Вуковог Тршића, био је познати наш сценариста и режисер Мирослав Момчиловић из Београда, који је примљен у чланство те познате институције за заштиту дјеце.
 
-Одушевљен сам са којом позитивном енергијом и љубављу дјелује чланство ДА „Међаши“, а посебо мала амбасадорка Мишел Мишковић -каже Момчиловић.
 
 -Све што је љековито, данас јако потребно, за дјецу и омладину, програм је ове институције, али не на папиру, већ у сталним акцијама.Ништа није прече од дјетета, то је мото у „Међашима“.Ово је, за мене, божанствена мисија, а то показује да ова идеја дуго траје и све је снажнија.