ЗПУ “ПРЕДУЗЕТНИК”: ПРОСЛАВИЛИ СПАСОВДАН :: Semberija INFO ::

 

ЗПУ “ПРЕДУЗЕТНИК”: ПРОСЛАВИЛИ СПАСОВДАН


Занатско-предузетничко удружење “Предузетник” обиљежило је крсну славу Вазнесење Господње – Спасовдан, а као и претходних година, слави кумује Градска управа. Извшни директор Удружења Удружења Милорад Стевић истакао је да славу прослављају у оптимистичном расположењу.

-Бијељинско предузетништво је снажно и издржљиво, иако је тешко вријеме за предузетнике. У прошлој години смо имали 114 занатско-предузетничких радњи више него у 2021. години, а нан а крају 2022. године имали смо 2183 активна предузетника од којих је 808 жена предузетница”, рекао је Стевић.Он је додао да је то резултат и локалне заједнице, али и виших  органа власти.



-У току је јавни позив Развојне агенције за додјелу бесповратних средстава у женском предузетништву и смо срећни због тога, а знамо да су подстицаји и олакшице рјешење и пут којим треба ићи.  Са посебним задовољством желим да кажем да ће се ускоро ријешити и захтјев за подизање доње стопе ПДВ-а, са 50. 000 КМ, а ми смо у захтјеву тражили 100. 000 КМ”, рекао је Стевић. Он је додао да ће се организовати и сусрети и разговори са ресорним министром Војином Митровићем, како би се проналазили начини за бољи амбијент у предузетништву.

-Такође, популаризујемо занатска занимања, јер  бити занатија није срамота. Ми морамо стимулисати ученике да што више уписују занатска занимања”, рекао је Стевић и изразио захвалност локалној заједници од које имају подршку.

(Семберија инфо)