Додјељене дипломе и захвалнице :: Semberija INFO ::

 

Додјељене дипломе и захвалнице


На Факултету пословне економије Бијељина, Универзитета у Источном Сарајеву, данас је у згради Центра за високо образовање организована 16. по реду промоција и додјела диплома.



 Овом приликом додјељене су дипломе  дипломираним економистима, магистрима и мастерима економије. Такође, данас су  уручене и плакете најбољим студентима, као и захвалнице пословним сарадницима факултета.


 
-Ово је једна изузетна генерација, јер из ове али и из претходне двије имали смо најбоље просјеке студената за свих 30 година колико постојимо. Показали су веома добре резултате и ми смо одлучили да наше најбоље студенте задржимо и запослимо на Факултету пословне економије као астистенте, да они наставе свој академски и научни рад. Данашњој промоцији присуствовало је и троје колега који су најбољи у својим генерацијама и који су остали да раде као асистенти“, истакла је професор др Весна Петровић, декан Факултета пословне економије Бијељина, Универзитета у Источном Сарајеву и овом приликом се захвалила пословним партнерима факултета, Адико банци, Адвокатској канцеларији „Стевановић, као и компанији „Блиц нет“ који су наградили најбоље студенте.
 

Такође, Петровићева је овом приликом подсјетила да ове године обиљежавају 30 година постојања и најавила да ће се 23. јуна ове године одржати 11. по реду конференција „Екон биз“ на тему „Утицај геополитичких промјена на националну економију“.

Сандра Милић, студент мастер студија на смјеру Међународна економија истакла је да пут до дипломе био веома дуг, напоран и тежак али да се исплатило.

-Факултет пословне економије је изузетно диван факултет, а свим будућим студентима препоручујем да га упишу, јер су овдје велике могућности. Тренутно сам приправник и факултет ми је веома помогао у наставку моје каријере, јер га одрађујем захваљујући њиховој сарадњи са једном компанијом из Бијељине. Много дивних људи и професора сам упознала током студирања на овом факултету“, рекла је Милићева.
 

Срећко Илић, студент  мастер студија на Факултету пословне економије у Бијељини  рекао је да је на овом факултету завршио основне студије, те да је након завршених основних студија остао да ради на факултету као асистент из области Информационих наука - друштвени аспекти.
 

-На Универзитету ме је задржала љубав према овом послу који данас радим, а то знају сви који ме познају. Увијек сам волио да помажем другима.  Све  предмете које ја боље знам трудио сам се да објасним и да им приближим што више могу. Имао сам срећу да се то настави и сада. Љубав према својој земљи и народу ме је задржала овдје, најљепше је овдје живјети. Младима бих поручио да се труде, да би могли постићи нешто у животу, те да се баве послом који воле и да остану овдје да живе и раде како би доприњели свом народу и друштву“, закључио је Илић.

Семберија инфо