СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: СУТРА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА И О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА БИЈЕЉИНА: СУТРА О РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА И О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ


Одборници Скупштине града, на седамнаестој сједници заказаној за 7. децембар, разматраће Приједлог одлуке о измјени одлуке о буџету града-ребалансу за 2022. годину, Приједлог одлуке о измјени одлуке о извршењу буџета за 2022. годину, Нацрт одлуке о буџету за 2023. годину и консолидовани извјештај о извршењу буџета за првих девет мјесеци ове године.

Пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о измјени одлуке о посебној новчаној награди радницима у области примарне и секундарне здравствене заштите који пружају услуге ковид пацијентима. За раднике бијељинског Завода за трансфузијску медицину, Интернационалног дијализа центра - Подручна јединица Бијељина и Центра за медицину рада и спорта Бијељина, како је наведено у одлуци о посебној новчаној награди здравственим радницима, утврђује се посебна новчана награда од 656 КМ бруто за сваког радника.

Такође, међу 26 тачака дневног реда, пред одборницима ће се наћи Приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о награђивању волонтерског активизма, као и о критеријумима и поступку за додјелу новчане помоћи удружењима и фондацијама.

Одборници ће, између осталог, расправљати и о Информацији о стању здравствене заштите неосигураних лица, о стању у култури и активностима на унапређењу рада у области културе, о стању права дјетета на подручју града, те о Приједлогу измјене програма коришчења средстава прикупљених на рачуну посебних намјена по основу прихода од боравишне таксе за 2022. годину.