СЈЕЋАЊЕ НА МАКСИМА МАКСО МИТРОВИЋ (1949-1999): Био је прави Дворовљанин и ,,живио’’ је за ,,Пролетер’’ :: Semberija INFO ::

 

СЈЕЋАЊЕ НА МАКСИМА МАКСО МИТРОВИЋ (1949-1999): Био је прави Дворовљанин и ,,живио’’ је за ,,Пролетер’’


Максим Максо Митровић, рођен је код Градачца гдје је и провео младост и завршио основно образовање. Ту је одрастао, зу играо фудбал а потом радио и живио у Орашју. У Бијељину је дошао  почетком осамдесетих година двадесетог вијека и засновао породицу.

Радио је у предузећу ,,Воде’’ у Бијељини са неким важним Дворовљанима са којима се дружио и који су га „навукли“ на фудбал и ,,Пролетер’’. Постао је стални посјетилац фудбалских утакмица у Дворовима, а онда и страствени навијач који је клуб пратио на свакој утакмици.Средином осамдесетих година, након једне кризе у организацији клуба, Максим се прихвата посла предсједника ФК ,,Пролетер“ Дворови и образује један јак Управни одбор са јасним циљем, у већи ранг такмичења. Многи су били скептици, али Максо је знао свој циљ и са управом организује клуб на виши ниво, спрема услове и те године се одмах ,,Пролетер’’ пласирао у Регионалну лигу БиХ - група „Сјевер“. Максо се старао о побољшању инфраструктуре, појачањима у играчком кадру и финансирању клуба и стиче велике симпатије навијача и чланова клуба.

Један је од главних заговорника и организатора томболе у два наврата на стадиону у Дворовима када се окупљало и по 10.000 гледалаца, а главни организатор и потписник уговора са ФК ,,Црвена звезда“ Београд о њиховом гостовању у Дворовима. Треба истаћи да се Максо трансформисао у правог Дворовљанина, што је доказивао до краја живота.
Обезбеђује и плац и гради кућу у Дворовима гдје се преселио са породицом и постао прави, признати Дворовљанин који касније прелази да ради у Бању ,,Дворови’’.

У каснијем периоду се остварио и у раду разних фудбалских форума, а био је и делегат на фудбалским утакмицама Међурепубличке лиге СФРЈ.

Нажалост,  преминуо је врло млад  1999. године  у моменту организовања прославе одласка у војску свог сина Синише. Сахрањен је на гробљу у Дворовима.

За остварене заслуге у стварању историје ФК ,,Пролетер“ Дворови  Максим Максо Митровић је од 1999. године постхумно носилац  „БРОНЗАНЕ ПЛАКЕТЕ ФК ,,ПРОЛЕТЕР“ ДВОРОВИ.