ГРАДАШЧЕВИЋ ПОКРЕЋЕ ИНИЦИЈАТИВУ: Град Бијељина да помогне земљотресом погођену Турску :: Semberija INFO ::

 

ГРАДАШЧЕВИЋ ПОКРЕЋЕ ИНИЦИЈАТИВУ: Град Бијељина да помогне земљотресом погођену Турску


Снажни земљотрес магнитуде 7,8 степени у понедјељак рано ујутро погодио је Републику Турску.

Мустафа Градашчевић ће као одборник (СДА) у Скупштини Града Бијељина на данашњој 19. сједници (сриједа, 08. фебруар 2023.) поднијети иницијативу да Град Бијељина, у сарадњи са осталим нивоима власти у Босни и Херцеговини, а у складу са буџетским и другим могућностима, помогне земљотресом погођеним подручјима у Републици Турској.

На добро које нам је учињено, узвратимо добрим!

Мустафа Градашчевић одборник СДА у Скупштини Града Бијељина је тим поводом за портал Дешавања у Бијељини рекао да се, гледајући потресне сцене из земљотресом погођених градова у Републици Турској присјетио помоћи коју је братска Турска упутила Бијељини и Јањи одмах након великих поплава из маја 2014. године.

ТЕСТНА РЕКЛАМА
-Бијељина и Јања никада неће и не смије заборавити оне који су нам први пружили руку помоћи онда када нам је било најтеже. Увијек нам мора, а посебно нама Јањарцима бити у сјећању донација од 2 милиона еура за пројекат уређења корита ријеке Јање, а све захваљујући Републици Турској као и Турској управи за међународну сарадњу и развој (ТИКА) али и да у МЗ Јања од завршетка тог пројекта нема више поплава изазваних излијевањем ријеке Јање, рекао је за Дешавања у Бијељини Градашчевић

Такође, даље настављајући, Градашчевић каже да се не смије заборавити ни да је Турска послала 50 ватрогасаца са комплетном потребном опремом за испумпавање воде, спасавање и санацију поплављених подручја у Семберији, као ни тоне и тоне хуманитарне помоћи која су стигле у Босну и Херцеговину и нашу Семберију из Републике Турске.

Позовимо хуманитарне бројеве

-Републику Турску је погодио снажан земљотрес и Турска треба помоћ. Узвратимо бар дио онога што нам је пружено, а посебно овдје апелујем на моје Семберце, јер ми имамо додатни разлог и моралну обавезу да помогнемо онима који су нама помагали, наставио је бијељински одборник.

Градашчевић моли све људе добре воље да помогну Републици Турској тако што ће позвати број 17 006 и донирати 2 КМ, а позивом на број 090292001 донирати 3 КМ, наглашавајући да ће се и Исламска заједница у Босни и Херцеговини укључити у организовање помоћи за земљотресом погођена подручја у Турској.

-А ја ћу као одборник у Скупштини Града Бијељина на данашњој 19. сједници (сриједа, 08. фебруар 2023.) поднијети иницијативу да Град Бијељина, у сарадњи са осталим нивоима власти у Босни и Херцеговини, а у складу са буџетским и другим могућностима, помогне земљотресом погођеним подручјима у Републици Турској, каже Мустафа Градашчевић.

-И на крају, посебно позивам моје Јањарце да се одазову позиву за помоћ нашем братском турском народу. На добро које нам је учињено, узвратимо добрим, закључио је Градашчевић.


Дешавања у Бијељини