БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА УСКОРО У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА УСКОРО У БИЈЕЉИНИ


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић одржао је састанак са директором Београдске филхармоније Иваном Тасовцем, на ком је било говора о скорашњем наступу филхармоније у Бијељини.
 
-Чини ми се да је Бијељина један од оних градова гдје кад дођете први пут, било пословно или туристички, одлазите као пријатељ овог града и пријатељ, прије свега, људи који овдје раде и стварају оно што се зове ,,Бијељина, град будућности“. Мени се за посљедњих 24 сата, колико сам овдје, чини да смо направили све предуслове да можемо да кажемо да од данас исписујемо нове странице културне историје Бијељине“. То ми чини изузетно велико задовољство, зато што нема већег изазова за умјетнике него отварати нове просторе и упознавати нову публику, истакао је Иван Тасовац.
 
Изражавајући задовољство што је био домаћин човјеку који је дуго у култури, директору Београдске филхармоније Ивану Тасовцу, градоначелник Мићић је истакао да са својим сарадницима чини све како би Бијељина ускоро постала град у ком култура заузима једно од првих мјеста.
 
-Добили смо статус европског града спорта за 2020. годину, али хоћемо да будемо такав град који ће да предњачи и кад је ријеч о култури. Зато сам са задовољством прихватио да, зајено са Удружењем грађана ,,Музички умјетници Семберије“, организујемо, по први пут, концерт Београдске филхармоније у нашем граду, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић. 
 
Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије“, на челу са Синишом Пајићем, двије је године радило на томе да београдски филхармоничари одрже концерт у нашем граду. 
 
-Пресрећни смо што смо успјели да испунимо нашу дугогодишњу жељу, а то је долазак Београдске филхармоније у Бијељину. Пуни смо ентузтијама и вјерујемо да ће концерт који ће ускоро услиједити  бити остварење не само наших, него и жеља бројних љубитеља класичне музике у нашем граду, рекао је Синиша Пајић додавши да још нису утврдили тачан датум одржавања концерта, али мјесто јесу- биће то салон ,,Москва“ у Етно селу ,,Станишићи“.

​Семберија инфо