АГРАРНИ ФОНД: НАСТАВЉАМО СА РУРАЛНИМ РАЗВОЈЕМ СЕМБЕРИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

АГРАРНИ ФОНД: НАСТАВЉАМО СА РУРАЛНИМ РАЗВОЈЕМ СЕМБЕРИЈЕ


Директор Аграрног фонда Златан Лазаревић, нагласио је да ће динамика утрошка нових два милиона КМ од Компензационог фонда Владе Републике Српске, тећи по основу захтјева Сајета мјесних заједница.

-На сједници Скупштине града усвојили смо одлуку да 1, 9 милиона КМ буде утрошен за асфалтирање, а 100. 000 КМ за уличну расвјету. Морам подсјетити да  у првом кругу руралног развоја, нисмо стигли да поставимо асфалт у 17 мјесних заједница и они ће бити приоритет у овом другом кругу реализације пројекта. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић и ја, поново ћемо одржати састанак са предсједницима Савјета мјесних заједница, уз достављене приједлоге чланова савјета и записнике са њихових састанака”, рекао је Лазаревић. Он је додао да су сви претходно урађени радови, извршени по основу захтјева Савјета мјесне заједнице.

-Овај пројекат је изузетно значајан за рурални развој и све је рађено је по прописима. Оно што је такође битно рећи је, да се сва политичка надмудривања и злуради коментари забораве, а путеви и расвјета који се раде остају и годинама после нас. Такође, јасно је да ова активност посвећена руралном развоју Семберије, није била, нити је политичког карактера, а у прилог иде чињеница да се имплементирала и имплентираће се након предизборних скупова”, рекао је Лазаревић.

(Семберија Инфо)