Ученици Пољопривредно медицинске школе прослављају матуру :: Semberija INFO ::

 

Ученици Пољопривредно медицинске школе прослављају матуру


Свечаним дефилеом градским улицама, вечерас је око 250 ученика Пољопривредно медицинске школе обиљежило, на свечан начин, одјевени у прелијепе матурске хаљине и свечана одијела, завршетак средњошколског школовања.



Зоран Деспотовић, директор ове школе каже да је ово једна од бољих генерација у којој је било 50 одликаша од прве до четврте године, међу њима и троје вуковаца са просјечном оцјеном пет током средњошколског школовања.



„У нашој школи образују се будући здравствени радници, ветеринарски техничари, ученици пољопривредне и прерађивачке струке. Ово је једна од бољих генерација. Ове године обављали су практичну наставу у здравственим установама, ветеринарским амбулантама, прерађивачким предузећима, што ће им пуно значити у наредном периоду. Било је проблема током пандемије вируса корона, када је обављана онлајн настава, када није било праксе. Сада можемо слободно рећи да су, ипак, успјешно повезали теорију и праксу. Многи од њих наставиће школовање, али ће пуно њих потражити први посао. Завршили су струке које су тражене у привреди, а велики број ће наставити студирање у Београду и Новом Саду“, каже директор Деспотовић.



Ивана Весић је завршила трогодишње занимање за пекара. Она каже да се пронашла у том послу, да га изузетно воли, а пуно јој је помогла и пракса у школи.



Ветеринарски техничари Катарина Рикић, Ђорђе Крстић, Немања Михајловић и Наташа Вулетић кажу да су одабрали прави позив. Неки од њих ће наставити школовање на факултетима, док ће неки одмах потражити свој први посао.

(Семберија инфо)