ПУ БИЈЕЉИНА: ПОШТУЈТЕ ОГРАНИЧЕЊЕ БРЗИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ПОШТУЈТЕ ОГРАНИЧЕЊЕ БРЗИНЕ


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су  представљени резултати рада припадника Министарства остварени током априла 2023. године. Укупно стање безбједности током анализираног периода на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изнио је податак о 77 евидентирана кривична дјела почињена током анализираног периода гдје је надлежним тужилаштвима поднесено 63 извјештаја против 72 лица. Проценат расвијетљености кривичних дјела извршених током априла 2023. године износи преко 92%.

Јавни ред и мир током априла 2023. године нарушен је 23 пута што је за 44% мање у односу на исти период 2022. године. Против 33 починиоца поднесена су четири захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 19 прекршајних налога. На подручју које оперативно покрива ПУ Бијељина у анализираном периоду је евидентирано једно лице афроазијског поријекла што је битно смањење у односу на 18 миграната који су евидентирани током априла прошле године.

По питању саобраћајних незгода, у априлу 2023. године евидентирано је њих 86. Од тог броја, 32 саобраћајне незгоде биле су са повријеђеним лицима, 23 са лакшим и девет са тешким тјелесним повредама. У једној саобраћајној незгоди једно лице је изгубило живот. Највећи број саобраћајних незгода са тешким тјелесним повредама десио се на урбаном подручју града Бијељина а најугроженији, у скоро 50% случајева, били су возачи двоточкаша – мотоциклисти и бициклисти. Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода су неприлагођена брзина кретања возилом, непрописно одстојање, те вожња под дејством алкохола. Највећи број саобраћајних незгода су проузроковали возачи старосне доби од 21 до 30 година. Током анализираног периода евидентирано је 1443 прекршаја, издат је 1151 прекршајни налог,122 возача је искључено из саобраћаја од чега 109 због вожње у алкохолисаном стању. Девет возила је искључено из саобраћаја због техничке неисправности.

-Поводом недавних дешавања у основној школи у Београду, ПУ Бијељина је оснажила присуство у основним школама на подручју наше оперативне зоне одговорности кроз пројекат „Школски полицајац“. Поред тога, интензивирали смо присуство наших припадника како у самим школама тако и у зонама око школа“, рекао је начелник ПУ Бијељина, Стјепан Терзић.

(Семберија инфо)