Фабрика Семберка из Јање пласира своје производе на ЕУ тржиште :: Semberija INFO ::

 

Фабрика Семберка из Јање пласира своје производе на ЕУ тржиште


Фабрика Семберка у бијељинском насељу Јања показатељ је да је могуће оживјети фирме пред гашењем, учинити их успјешним и запослити велики број људи.
 
Компанија на коју су наслоњени пољопривредни произвођачи семберске регије почела је са пласманом својих производа на ЕУ тржиште. Овај велики искорак показује да се бх. произвођачи квалитетом могу изборити за своје мјесто на захтјевном тржишту Европске уније.
 
"Поносни смо на све што радимо, а посебно на чињеницу да Семберка први пут извози своје производе на тржиште Еуропске уније. До сада смо извозили само сировину и 90 посто произведене сировине се извозило на ЕУ тржиште. Успјешно смо прошли све потребне инспекцијске и цертификацијске процедуре, те испунили све стандарде квалитете и сигурности прехрамбених производа прописаних еуропским законодавством", изјавили су из компаније.
 
Производи компаније Семберка плод су дугогодишњег искуства и традиције у преради свјежег поврћа и зачина, а семберски зачин је рађен по старој рецептури од најквалитетнијих састојака. Увођењем нових производа и сталним побољшањем постојећих, Семберка је створила бренд који је препознатљив по квалитети и окусу.
 
Овим извозом Семберка не само да остварује велики успјех, већ и придоноси развоју локалне заједнице која се значајно ослања на ову компанију.
 
Излазак на страна тржишта представља један од кључних фактора за раст, развој и јачање конкурентности. Задржавање постојеће радне снаге, те могућност отварања нових радних мјеста, само су неки од бенефита који произлазе из успјешног извоза. Овај подвиг је плод упорног рада и стручности запосленика, те сталне бриге за квалитет финалног производа.
​ 
Захваљујући великим улагањима домаће пословне групације, Бинго Гроуп, фабрика је 2016. године ревитализирана и производња поново покренута чиме су спашена радна мјеста запослених и коопераната.
 
(клиx.ба)