Најљепши вид промоције Бијељине и Семберије :: Semberija INFO ::

 

Најљепши вид промоције Бијељине и Семберије


У Градском парку у Бијељини данас је, уз подршку Градске управе и предузећа “Комуналац”, организован Трећи сајам цвијећа који је окупио двадесетак реномираних произвођача цвијећа са подручја Семберије.

Сретен Вучковић, испред Одјељења за пољопривреду, каже да Семберија, која је позната по производњи житарица и поврћа, има огроман потенцијал и за производњу цијећа.



“Произвођачи цвијећа заслужују пуно већу подршку, како на локалном нивоу, тако и од виших нивоа власти. Ми ћемо у наш правилник за подстицаје уврстити и производњу цвијећа, како бисмо помогли да се цвјећарство шири и развија. Ове године ћемо наградити најбоље произвођаче цвијећа, односно најљепше уређене штандове, са три награде, првом са 500, другом са 300 и трећом са 200 КМ. Сви учесници ће добити по стотину педесет КМ на име трошкова и труда који улажу да би и на овакав начин уљепшали наш град”, каже Вучковић.

Здравко Микић из Аграрног фонда града Бијељина изјавио је да је у протеклих десетак година производња цвијећа у Семберији узнапредовала.



“Циљ ове манифестације јесте управо то, да промовишемо наш град, као град зеленила, да подржимо и произвођаче цвијећа који улажу велике напоре у опстанак и развој ове производње”, каже Микић.

Хелена Стојић, из предузећа “Комуналац”, изразила је задовољство добрим одзивом излагача на Сајму цвијећа.
“Промијенили смо локацију, те смо са градског трга дошли у Градски парк. Захвалила бих се колегама са Градске пијаце и из “Градског зеленила” који су уложили велики напор да Сајам цвијећа данас изгледа овако лијепо. Имамо предаваче с Пољопривредног факултета, тако да ће бити занимљивих тема о производњи цвијећа. Сајам цвијећа је од великог значаја за наш град. Вјерујем да ћемо у наредној години направити нови искорак у организацији сајма. Велики број породица живи од производње цвијећа и ово је резултат њиховог рада”, каже Хелена Стојић.



Јасмина Османовић се, како каже, прије три године придружила сестри Далиди, која већ дванаест година производи цвијеће у расаднику цвијећа “Оаза”.



“Изложили смо трајнице, јер смо сезонско цвијеће рапродали. Ту су тује, кактуси и друго цвијеће. Трошкови око производње цвијећа су повећани, као и сви други животни трошкови. Покушавамо да са цијенама задржимо наше сталне купце и да од производње цвијећа остваримо неку корист”, каже Јасмина Османовић.

Семберија инфо