ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ: ОДЛИЧАН ОДНОС ЕПАРХИЈЕ И ОПШТИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ВАСИЛИЈЕ ПЕРИЋ: ОДЛИЧАН ОДНОС ЕПАРХИЈЕ И ОПШТИНЕ


Начелник општине Угљевик Василије Перић састао се са Његовим преосвештенством Епископом зворничко-тузланским Фотијем у епархијском сједишту у Бијељини.
 
Након састанка Перић и Епископ Фотије сагласни су да је однос Епархије  зворничко-тузланске и општине Угљевик одличан.
 
Перић је рекао да се за  потребе Српске православне цркве на годишњем нивоу из буџета општине Угљевик извдвоји више од 100.000 КМ.
 
-Поносни смо на наш однос са Епархијом зворничко-тузланском који је резултирао градњу храмова на територији наше општине, али и обнављање постојећих. У претходној години изграђен је и освјештан храм посвећен Светом Сисоју у Мјесној заједници Угљевик Село, а, такође, је у току и градња храма у угљевичком насељу Сјевер’’, подсјетио је Перић.
 
Он је истакао да је општина Угљевик у току овог мјесеца, заједно са градом Бијељина изградила асфалтни пут који веже ове двије локалне заједнице, те да се у том дијели налази Манастир Часног Крста у бијељинској Мјесној заједници Суво Поље.
 
-Спојили смо асфалтом Угљевик и Бијељину, а у овом дијелу се налази манастир у који долазе бројни вјерници. Око 1.300 метара дужине пута је асфалтирано и за те намјене извојено је 130.000 КМ, по 65.000 КМ град Бијељина и општина Угљевик“, навео је Перић.
 
На састанку Перић, који је замјеник предсједника Епархијског управног одбора Епархије зворничко-тузланске извјестио је Епископа Фотија о наступајућим догађајима који ће се одржати за крсну славу општине Угљевик-Свету Петку Параскеву која се прославља 27. октобра.
 
-Радујемо се нашој крсној слави и свим догађајима који организујемо заједно са Српском православном црквом и доласком Епископа Фотија који ће служити Свету литургију и учествовати у литији градским улицама’’, изразио је задовољство Перић.