ПАВГОРД ПОЧЕО ИСПЛАЋИВАТИ ПОТРАЖИВАЊА ПРЕМА „ЖИТОПРОМЕТУ“ :: Semberija INFO ::

 

ПАВГОРД ПОЧЕО ИСПЛАЋИВАТИ ПОТРАЖИВАЊА ПРЕМА „ЖИТОПРОМЕТУ“


Фочански „Павгорд“ почео је од прошле сриједе исплаћивати потраживања  радницима бијељинског „Житопромета“ који  већ годину дана не раде и потражују укупно дванаест плата.

Адвокат Милош Стевановић, заступник радника „Житопромета“, изјавио је да су већ исплаћена потраживања 150 радника.

 „Фирма „Павгорд“ жели на овај начин да потврди своје опредјељење о наставку производње у овом предузећу. Свим радницима ће бити понуђено да наставе радити у „Житопромету“. Очекујемо да се брзо отвори стечајни поступак и тада ће фирма „Павгорд“, на легалан начин, путем суда, ући у предузеће и поново покренути  производњу. Гордан Павловић је депоновао 15 милиона на рачун у „Павловић банци“, а пребацио је новац и на рачун  наше Адвокатске канцеларије која исплаћује повјериоце. Данас смо исплатили једног од највећих повјерилаца, предузеће “Фриком” из Сомбора од кога је „Житопромет“ куповао пшеницу. Не врши се никакав атак на имовину Слободана Павловића коме је у више наврата нуђено да се он укључи и ријеши ове проблеме. Отварање стечаја је била једина алтернатива за коју су с еморали опредијелити“, истакао је Милош Стевановић, нагласивши да је рјешење овог проблема важно и за семберске пољопривреднике који ће „Житопромету“ и убудуће продавати своје житарице.

Стевановић је изјавио да ће се нови стратешки инвеститор Гордан Павловић одмах предложити узимање „Житопромета“ под закуп, до тренутка док се не изради програм реорганизације.

„ Гордан Павловић је у међувремену купио и већински пакет акција Павловић банке која ће ускоро добити назив „Наша банка“. Дуговарања „Житопромета“ износе од пет до седам милиона КМ. Ми смо у међувремену исплатили око два милиона КМ обавеза. Овај стечај, када се отвори, требало би да буде најкраћи стечај у Бијељини.

Душан Томић, предсједник Синдикалне организације у „Житопромету“ изјавио је да раднике највише радује вијест о наставку производње у овом предузећу.

„  Гордан Павловић нас је исплатио у проценту од 70 одсто наших потраживања. У том проценту исплатиће и друге повјериоце. У „Житопромету“ је остало 113 радника, али ће сви радници бити поново позвани на посао. Семберски пољопривредници у прољеће наредне године ће имати могућност преузимања вјештачког ђубрива, што ће касније отплаћивати својим производима“, изјавио је Томић.

​Семберија инфо