ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: КАМПАЊА ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: КАМПАЊА ПРОТИВ БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИ


Поводом Мјесеца борбе против болести зависности, полицијски службеници су испред библиотеке “Филип Вишњић”, дијелити летке под називом “Само је породица прави избор”. Едукативни леци садрже информације које би требало да помогну грађанима, првенствено родитељима, да препознају понашање дјетета, односно да идентификују прве симптоме који би указивали на евентуално конзумирање дроге. Портпарол ПУ Александра Марић подсјетила је да су полицијски службеници током протеклих 11 мјесеци провели низ оперативних мјера, радњи и акција.

-У том периоду одузето је више од 13 килограма  марихуане, око 660 грама опојне дроге кокаин и веће количине хероина, хашиша, амфетамина, спида, те стабљика и сјеменски индијске конопље. Током истог периода надлежним тужилаштвима поднесено је 37 извјештаја којима је откривено 61 кривично дјело, пријављено је 47 лица због почињених кривичних дјела из области злоупотребе опојних дрога. Од 47 лица, њих 17 су повратници у извршењу кривичних дјела, три лица су малољетна, а три су женског пола. Због почињених кривичних дјела, у наведеном периоду, слободе је лишено 17 лица, међу којима и једна жена”, рекла је Марићева и додала да су полицијски службеници, у протеклих 11 мјесеци из саобраћаја због вожње под дејством опијата искључили 118 лица.

-Поред репресивних активности полицијски службеници константно предузимају и превентивне мјере. Остварени су добри контакти са директорима основних и средњих школа, као и наставним кадром, тако да се констатно врше предавања на тему о штетности конзумирања опојних дрога”, рекла је Марићева.

портал Семберија инфо