АД Комуналац: Уговори са заједницама станара о бесплатним контејнерима :: Semberija INFO ::

 

АД Комуналац: Уговори са заједницама станара о бесплатним контејнерима


Заједнице етажних власника у Бијељини од Нове године ће моћи да са предузећем "Комуналац" потпишу уговоре о кориштењу контејнера за комунални отпад, те за раздвајање амбалажног.

"Уколико не буду правилно користили ове контејнере и не буду раздвајали отпад за рециклажу ми ћемо их одузимати, а онда ће морати да их купују сами или према налогу Комуналне полиције", рекао је Срни директор "Комуналца" Миленко Вићановић. Он каже да би једна заједница етажних власника требало да добије један контејнер за комунални отпад и два до три за рециклажу.

"За амбалажни отпад имамо спремних 80 контејнера које смо добили из Фонда за заштиту животне средине, а до Нове године ћемо набавити 45 за комунални отпад, и моћи ћемо да снабдијемо 30 до 40 заједница етажних власника", наводи Вићановић.

​Он је, говорећи о најављеној изградњи зелених острва у граду која је требало да буде заршена до Нове године, истакао да је "Комуналац" 9. августа предао Градској управи захтјев за локацијске услове, међутим, према најновијем законском рјешењу, обавезу да одреди мјеста и уради зелена острва, те изгради рециклажно двориште има Градска управа. "Према Нацрту закона о управљању отпадом, изградња зелених острва је у надлежности Градске управе", рекао је Вићановић.

Срна/Бијељина данас