ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА: ДРУЖЕЊЕ 15. ФЕБРУАРА :: Semberija INFO ::

 

ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ТУЗЛАКА: ДРУЖЕЊЕ 15. ФЕБРУАРА


Завичајно удружење Тузлака у Бијељини организује, пети пут за редом, велико дружење Тузлака које ће се, како су најавили организатори, одржати у суботу, 15. фебруара у свадбеном салону ,,Гранд“ од 18 часова. Предсједник Организационог одбора Данијел Перић каже да ће се, “као и претходних година, његујући своје завичајне обичаје и традицију, подсјетити на дружења у завичају из ког потичу и тиме допринијети чувању завичаја од заборава”.

-На ово дружење не позивамо само Тузлаке, већ и све наше пријатеље у  Бијељини и Семберији, нашем новом завичају. Оно што смо поред дружења и забаве планирали, свакако је жеља да организујемо хуманитарну томболу, као и прошле године. Средства која прикупимо, усмјерићемо, поново у договору  са свештеником Цркве Вазнесења Господњег у Пожарници, за помоћ Србима повратницима на том подручју”, каже Перић.

Заинтересовани за дружење Тузлака се већ могу пријавити и извршити резервацију, односно купити улазницу, у ресторану ,,Гранд“ или резервисати карте позивом на број 065 662 582 (Миленко Васић). Цијена улазнице је 25 конвертибилних марака, а у цијену је укључено јело и пиће. Према Перићевим ријечима, организатори се надају да ће бити добар одзив за дружење, али и да ће приход од богате томболе бити још већи него прошле године, како би се што више средстава обезбиједило за помоћ Србима повратницима, а којима је помоћ итекако потребна.

-Потрудили смо се да за све који дођу 15. фебруара на дружење Тузлака оргханизујемо и богат културно-забавни програм. У културно-умјетничком програму ће наступити прослављени Хор ,,Србадија“, потом и СКУД “Ново насеље Јања”, а у забавном дијелу програма, “Патрола 076”. Вјерујем да ће и ово вече бити вече за памћење, а нагласио бих да је ово и један од начина да се сачува саборност Срба из Тузле”, каже Перић и у име Завичајног удружења Тузлака позива Тузлаке и пријатеље у Бијељини и Семберији, да својим присуством увеличају овај, већ традиционални догађај.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић