ЈАЊА: Ученици организују хуманитарну акцију "Будимо хумани, помозимо најпотребније" :: Semberija INFO ::

 

ЈАЊА: Ученици организују хуманитарну акцију "Будимо хумани, помозимо најпотребније"


Ученици Основне школе „Меша Селимовић“ и Средње стручне школе из Јање, у сарадњи са професором вјеронауке Самиром Баћевцем и ове године организују хуманитарну акцију прикупљања помоћи за најугроженије грађане Јање и мигранте смјештене у Тузли.

Ученичка хуманитарна акција под називом „Будимо хумани, помозимо најпотребније“, највећи примат би дали мигрантима који у зимским данима спавају на отвореном, под шаторима или на улици поред аутобуске и жељезничке станице у Тузли. Досадашња прикупљена помоћ је дијељена социјално угроженим породицама у Јањи, посебно старијим особама за које је помоћ планирана и овај пут.

Планирано је да хуманитарна акција ове године буде „Пакет за једног мигранта“ и да садржи топлу одјећу, обућу, рукавице, шалове, веш, средства за хигијену, нешто основне хране (конзерве рибе, паштете, чај, кафа) или у новцу за који ће намирнице бити купљене.

Прикупљање помоћи ће трајати од 20. јануара до 5. фебруара текуће године, након чега ће пакети бити пребачени у Дом културе, па транспортовани за Тузлу и предати волонтерима који се брину о овим људима. Остали пакети биће подијељени најугроженијим породицама у Јањи.

Организатори позивају суграђане да и ове, као и претходних година, подрже хуману акцију младих нараштаја и тиме учествују у чињењу добра према могућностима.