МИЋО МИЋИЋ ОЗВАНИЧИО ПОЧЕТАК РАДА НОВОФОРМИРАНЕ СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

МИЋО МИЋИЋ ОЗВАНИЧИО ПОЧЕТАК РАДА НОВОФОРМИРАНЕ СТРАНКЕ


Почетак рада Странке демократске Српске Семберија- Мићо Мићић у реновираним просторијама у Бијељини свечано је озваничен у реновираним страначким просторијама у Улици Атинска 2.

- Странке демократске Српске Семберија је странка десног центра, странка која у у свом називу има три кључна приоритета, демократију, приврженост националним интересима Републике Српске и посебно Семберије, а ту подразумијевамо и сарадњу са нашом матицом Србијом“, рекао је предсједник новоформиране странке Мићо Мићић.Он је нагласио да је ово нова странка у којој ће бити „мало класичне политике, а  много посвећености проблемима обичних људи“.

-Успјех сваке политичке партије суштински само зависи од тога, колико је она посвећена питањима грађана, односно, од тога, колико грађани препознају ту искрену посвећеност. Ово неће бити политика која лаже своје грађане или свађа и дијели људе. Ово ће бити политика која уједињује и окупља политичке субјекте у заједничком циљу остваривања потреба и интереса грађана“, нагласио је Мићић.  Он је истакао да да није формирао странку из личног незадовољства, нити зато што СДС није рачунао на њега.

-Проблеми су настали у приступу политичког дјеловања странке. Ја сам понудио визију бољег развоја Бијељине која мора да почива на широкој политичкој подршци и политичком јединству. Свих протеклих 15 година, заступао сам тај принцип, али СДС, прије бих рекао, њено руководство, било је против тог приступа и СДС је прогласио борбу против СНСД-а и Милорада Додика као једини приоритет те политике“, рекао је Мићић и нагласио да се, како је рекао, „та огољела борба за власт ради власти, за СДС показала потпуно безуспјешном“.

-Искључивост и одсуство бриге о грађанима, довело је СДС у овакву ситуацију, тако да су била само два избора: да ме руководство странке подржи у намјери да направим широку коалицију као политички оквир развоја наше локалне заједнице, или да своје уске политичке интересе стави испред тога. Они су се опредијелили за ово друго и зато данас имамо нову политичку странку која ће функционисати на принципима сарадње полотичког окупљања и јединства, а не подјелама и конфликтима“, поручио је Мићић. Почетку рада Странке демократске Српске Семберија- Мићо Мићић, присуствовали су представници политичких субјеката, привредних субјеката и медији.