ПАКЕТИ ЗА СЛИЈЕПЕ И СЛАБОВИДЕ :: Semberija INFO ::

 

ПАКЕТИ ЗА СЛИЈЕПЕ И СЛАБОВИДЕ


Удружење слијепих и слабовидих Бијељина, које је регионалног карактера и покрива подручје Бијељине, Угљевика и Лопара, подијелило је петнаест пакета са храном и другим потрепштинама за исто толико најугроженијих слијепих и слабовидих лица.  
 
Предсједница Удружења слијепих и слабовидих Бијељина Љиљана Јовичић је изјавила да је новац за пакете донирала Влада Републике Српске Савезу слијепих РС које је затим средства подијелио регионалним удружењима.
 
-Предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бања Лика Бранко Сузић је подијелио тај новац сразмјерно броју чланова појединих удружења, а наше удружење добило је средства за 15 пакета, вриједности 65 конвертибилних марака, појашњава Љиљана Јовичић која је изразила наду да ће оваквих донација бити још, те ће тако моћи да помогну већем броју својих чланова.  
 
Удружење слијепих и слабовидих Бијељина окупља око 100 чланова који живе на подручју Бијељине, Угљевика и Лопара. Приликом одлучивања о томе коме од њих уручити помоћ, првенствено се мислило на младе људе и мајке са више дјеце, а затим на оне чланове који су најлошијег материјалног стања.
 
Пакет који је добио 79-годишњи Петар Тодоровић из Мезграје, и свих осталих 14 примаоца пакета помоћи, дошао је у праве руке.
 
-Инвалид сам од 1981. године. Пензија ми је 280 конвертибилних марака, а од те пензије живимо супруга и ја. Овај пакет помоћи ми је добро дошао, јер данас је све скупо и тешко се саставља крај с крајем, каже Тодоровић.  
 
Семберија инфо (М. Решидовић)