ГОРАН МИЉИЋ ПРЕУСМЈЕРАВА ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ ТРИ ОСОБЕ :: Semberija INFO ::

 

ГОРАН МИЉИЋ ПРЕУСМЈЕРАВА ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ ТРИ ОСОБЕ


Захвалан сам свима који су ми помогли да добијем ново срце

Горан Миљић из Нове Јање, јавности је познат по хитности трансплантације срца, обављеној прије неколико мјесеци у Београду захваљујући хуманим људима и пријатељима који су скупили новац за овај сложен и скуп захват. 

- Осјећам се добро, хвала Богу, докторима и добрим људима. Имао сам редовне контроле до појаве вируса корона у Клиничком центру у Београду. Паузирано је из објективних  разлога до прошле седмице, кад сам био на контроли и све је, на моју радост,  у реду, а и доктори су задовољни“, изјавио је Миљић за Семберија инфо.

Према његовим ријечима, првих пет година биће под прописаном терапијом, а тренутно користи око петнаестак лијекова. Након пет година, доктори ће одредити даљу терапију. Горану је препоручено да прву годину дана од операције не ради, те да и кад почне радити, не смије радити тешке послове.

ДОНАТОРСКА СРЕДСТВА СА МТЕЛ БРОЈА ЈОШ НЕИСКОРИШТЕНА

Горан Миљић на посебном рачуну Мтел-а има око 11.000 КМ, прикупљених путем хуманитарног броја у сврху његовог лијечења. С обзиром да средства  није искористио, а може да их искористи само у сврху лијечења, Миљић најављује да ће наведена средства преусмјерити за лијечење три особе. 

Пракса је да средства која нису искориштена, а прикупљена  су путем хуманитарног броја, буду преусмјерена за лијечење једне или више особа.

- У току ове или наредне седмице, средства ћу преусмјерити на рачун фондације чији је предсједник Дарко Јакшић, а у сврху лијечења Предрага Шарића и дјевојчица Софије Маркуљевић и Саре Максимовић“, изјавио је Миљић. 

Он је истакао да ће преусмјеравање средстава са рачуна реализовати у договору са представницима фондације која се, кад је то било потребно, максимално заложила за обезбјеђивање средстава за његово лијечење.

Семберија инфо - О. Стјепановић - З. Кусмук